Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen Okul Sporları Alp Disiplini, Snowboard ve Kayaklı Koşu Türkiye Şampiyonası, Kars’ın Sarıkamış ilçesinde başladı. Yarışmalar, Sarıkamış Kayak Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.
Farklı illerden gelen sporcuların katılımıyla başlayan organizasyonda toplam 580 öğrenci yer alıyor. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen katılımcılar, farklı branşlarda mücadele ediyor.
37 ilden katılım sağlandı
Şampiyonaya 37 ili temsilen öğrenciler katıldı. Sarıkamış Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Bülent Yıldırım, organizasyona ilişkin yaptığı açıklamada yarışların planlandığı şekilde başladığını belirtti.
Yıldırım, “Şampiyonaya 37 ilimizi temsilen 580 öğrencimiz katılım sağlamıştır. Yarın yarışmalar son bulacak, bugün yapılan yarışlarımız kazasız, belasız devam etmektedir. Biraz sis var ama yarışlar sağlıklı bir şekilde devam ediyor.” ifadelerini kullandı.
Yarışlar sisli havada sürüyor
Sarıkamış’ta etkili olan sisli hava koşullarına rağmen yarışmaların devam ettiği bildirildi. Organizasyonda sporcular, belirlenen parkurlarda yarışlarını sürdürüyor.
Yarışmalar sırasında hava koşullarının zaman zaman görüş mesafesini etkilediği ancak programın planlandığı şekilde ilerlediği aktarıldı.
Sporculardan ilk değerlendirmeler
Şampiyonaya katılan sporcular da yarışlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İstanbul’dan katılan sporcu Metehan Baklan, organizasyonun başladığını belirterek, “Bugün şampiyonaya katıldık, kar güzeldi, havada biraz sis vardı ama yarış yapmamıza engel olmadı, umarım derecem iyidir.” dedi.
Denizli’den katılan Elya Kalabaş ise yarışın iyi geçtiğini ifade ederek, “Yarış çok iyiydi güzel geçti, inşallah dereceye çıkarım.” şeklinde konuştu.
Şampiyona yarın sona erecek
Okul Sporları Türkiye Şampiyonası’nın yarın yapılacak yarışlarla tamamlanacağı bildirildi. Organizasyon sonunda dereceye giren sporculara ödüllerinin verileceği kaydedildi.