A Milli Futbol Takımı'nın genç yeteneği Kenan Yıldız, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'nda aldıkları dezavantajlı sonuçlar nedeniyle özür dileyerek, taraftarlarının hayal kırıklığını paylaştı. Yarının ABD ile oynanacak son maçından önce düzenlenen basın toplantısında konuşan Yıldız, “Ülkemiz bizi destekledi. Bize destek veren tüm taraftarlardan, Türk halkından özür diliyorum. Gerçekten hayal kırıklığıydı” ifadelerini kullandı.
Yıldız, takımın başarısız sonuçlarının nedenlerini tartıştıklarını belirterek, “Futbol böyle bir şeydir. İyi de oynasanız, kötü de oynasanız sonuç değişmeyebilir. Elimizden gelenin en iyisini yaptık” dedi. Önceki maçların istatistikleri konusunda da bilgi veren Yıldız, “İstatistiklerin birçok alanında ilk sıradayız ama futbol, istatistiklerden ibaret değil” diyerek, hiçbir gol atamadıkları için mağlup olduklarını vurguladı.
ABD’nin güçlü bir rakip olduğunu söyleyen Yıldız, “Kadroları çok iyi. Birlikte oynadığım arkadaşlarım da var. Değişiklikler yapacaklardır. Futboldur bu” sözleriyle rakibi değerlendirdi. Ayrıca, turnuvada uygulanan su molaları ile ilgili olarak, “Su molaları o kadar kötü değil, biraz ara veriyoruz. Çok sıcakta oynarsanız serinlemek için iyi oluyor” dedi.
Yıldız, sosyal ilişkilerine dair de bilgi vererek, milli takım arkadaşı Can Uzun ile yakın dost olduklarını ve alınan kararların her zaman teknik direktöre ait olduğunu belirtti. Son olarak, futbolun genç yetenekler için baskı oluşturduğunu ifade eden Yıldız, turnuvalardaki herkesin hayallerini gerçekleştirmesi gerektiğini vurguladı.

Milli futbolcu Kenan Yıldız, iki maçta aldıkları sonuçlardan dolayı özür dileyerek, üzüntüsünü ifade etti.