Panathinaikos, play-off serisine fırtına gibi başlayıp deplasmanda aldığı galibiyetlerle 2-0 öne geçmişti. Ancak Valencia Basket, kendi sahası Roig Arena’da ve Atina’daki maçlarda sergilediği dirençle seriyi 5. maça taşımayı başardı. Son maçta rakibini parkeye gömen Valencia, yarı finalde Real Madrid'in rakibi oldu.
"Kupayı Alamazsam Ayrılırım" Sözü Sorulunca...
Mücadele sonrası düzenlenen basın toplantısında bir gazeteci, Ergin Ataman'ın Ocak ayında yaptığı iddialı açıklamayı hatırlattı. Ataman o dönemde, "Eğer bu sezon ligi veya EuroLeague'i kazanamazsak takımdan ayrılırım" şeklinde bir vaatte bulunmuştu.
Ataman'dan "Hoşça Kalın" Cevabı
Gazetecinin bu vaadi ve istifa olasılığını sorması üzerine Ataman, soruya cevap vermeyi reddetti. Oldukça gergin olduğu gözlenen tecrübeli hoca, "Basın toplantısı için teşekkürler, hoşça kalın" diyerek mikrofonları bıraktı ve hızlıca salonu terk etti. Ataman'ın maç içinde hakem kararlarına ve oyuncusu T.J. Shorts'un performansına yönelik sert eleştirileri de maçın en çok konuşulan detayları arasında yer aldı.