Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Korner kararı kale vuruşuna dönünce saha karıştı: Arda Güler'in tepkisi sosyal medyayı salladı

Korner kararı kale vuruşuna dönünce saha karıştı: Arda Güler'in tepkisi sosyal medyayı salladı

Real Madrid'in deplasmanda Real Betis'e kaybettiği mücadelede, Arda Güler ile takım arkadaşı Dean Huijsen arasında yaşanan saha içi diyalog ve gerginlik İspanyol basınında geniş yankı uyandırdı.

İspanya LaLiga’nın 4. haftasında Real Betis deplasmanına konuk olan Real Madrid, sahadan 1-0’lık mağlubiyetle ayrılırken mücadeleye damga vuran olay saha içinde yaşanan bir diyalog oldu. Karşılaşmanın ilk yarısının tamamlanmasıyla birlikte soyunma odasına yönelen oyuncular arasında Arda Güler ve Dean Huijsen’in hararetli bir şekilde tartıştığı anlar kameralara yansıdı. Social medyada ve futbol kamuoyunda hızla yayılan görüntüler, tartışmanın perde arkasındaki detayların merak edilmesine yol açtı.

Hakem Kararının Değişmesi Gerginliğin Fitilini Ateşledi

Müadelenin ilk yarısında Real Madrid’in kazandığı bir köşe vuruşu organizasyonu sırasında milli futbolcu Arda Güler topun başına geçti. Ancak hakem, kısa süre sonra kararını düzelterek pozisyonun kale vuruşu olduğuna hükmetti. Kararın değişmesiyle birlikte takım arkadaşı Dean Huijsen, Arda Güler’e yönelik “Hakem düdük çalmadan oyna” şeklinde bir serzenişte bulundu. Huijsen’in bu tepkisine sinirlenen Arda Güler’in karşılık vermesiyle ikili arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı.

İlk yarının düdüğüyle birlikte soyunma odası tüneline doğru ilerlerken süren hararetli diyalog, tecrübeli kaleci Thibaut Courtois’un araya girerek ortamı sakinleştirmesiyle daha fazla büyümeden sona erdi.

Jose Mourinho’dan Arda Güler Hakkında Sarı Kart Açıklaması

Karşılaşma sonrası değerlendirmelerde bulunan Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, Arda Güler’in müsabakadaki durumuna ve oyundan alınma sebebine değindi. Rakip takım oyuncularının genç futbolcuya karşı özel bir tutum sergilediğini belirten tecrübeli teknik adam, "Betisli oyuncular Arda Güler’in en ufak temasında kendilerini yere bıraktı. Amaçlarına ulaşarak ona sarı kart aldırdılar. İkinci sarı karttan kırmızı kart görme riski oluştuğu için kendisini oyundan kenara almak zorunda kaldım" ifadelerini kullandı.