Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Kulüpler Birliği’nden TFF’ye B Takımı başvurusu

Kulüpler Birliği’nden TFF’ye B Takımı başvurusu

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ertuğrul Doğan, Türkiye Futbol Federasyonu'nun onay vermesi durumunda önümüzdeki sezon B Takım uygulamasına geçileceğini açıkladı.

Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı İstanbul’da bir otelde gerçekleştirildi. Toplantıda yabancı oyuncu uygunluğu, yayın havuzu dağılımı, müsabaka saatlerinin düzenlenmesi, zemin kalitesi, B Takımı projesi ve hak mahrumiyeti gibi başlıklar ele alındı. Toplantının ardından Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ertuğrul Doğan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Gündemde Yabancı Oyuncu ve Yayın Havuzu Dağılımı Var

Yaklaşık iki ay sonra yeniden bir araya geldiklerini belirten Ertuğrul Doğan, bu süreçte kulüp profesyonellerinin kendi aralarında 4-5 toplantı gerçekleştirdiğini söyledi. Yabancı oyuncu uygunluğu ve yayın havuzu dağılımı konularının gündeme geldiğini aktaran Doğan, önümüzdeki sezon müsabaka saatlerinin düzenlenmesi ve oyun kalitesinin artırılmasına yönelik istişarelerde bulunulduğunu ifade etti.

Yabancı oyuncu uygunluğu konusunda henüz kesin bir karara varılmadığını belirten Doğan, genç oyuncu sayısına ilişkin kulüplerin taleplerinin bulunduğunu, alınan kararların Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile paylaşılmasının ardından kamuoyunun bilgilendirileceğini kaydetti.

Yayın haklarıyla ilgili olarak ise şampiyonlukla bağlantılı dağıtılan rakamların yeniden düzenlenmesine yönelik bir konunun gündeme geldiğini, bazı kulüplerin olumlu, bazılarının ise olumsuz görüş bildirdiğini dile getirdi. 

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ertuğrul Doğan

Zemin Kalitesi ve Yeni Sezon Hazırlıkları

Toplantıda stat zeminlerinin de ele alındığını belirten Doğan, bu konuda profesyoneller tarafından kapsamlı bir çalışma yürütüldüğünü aktardı. Statların mülkiyet ve kullanım durumlarının farklılık gösterdiğini ifade eden Doğan, danışma kurulu üzerinden bir sürecin yürütüleceğini ve bu kapsamda bir firmayla anlaşıldığını söyledi.

Türkiye’de modern statların bulunduğunu ancak saha zeminleri konusunda özellikle Anadolu’daki bazı şehirlerde sorunlar yaşandığını belirten Doğan, tüm kulüplerin bu sorunun çözümünden yana olduğunu ve ligler başlamadan önce gerekli tedbirlerin alınmasının hedeflendiğini ifade etti.

B Takım Projesi TFF Onayına Sunulacak

Toplantının önemli başlıklarından biri de B Takımı uygulaması oldu. Ertuğrul Doğan, bazı kulüplerin B Takım talebinde bulunduğunu ve bu taleplerin TFF’ye yazılı olarak iletileceğini açıkladı. Katılmak isteyen ve istemeyen kulüplerin bulunduğunu belirten Doğan, bu konuda zorunluluk getirilmediğini söyledi.

Alt liglerde en büyük maliyet kalemlerinden birinin seyahat ve konaklama giderleri olduğunu ifade eden Doğan, A Takım ile birlikte seyahat edilmesi halinde bu maliyetlerin önemli ölçüde azaltılabileceğini dile getirdi. Planlamalarını bu doğrultuda hazırlayan kulüpler bulunduğunu kaydeden Doğan, federasyonun uygun görmesi halinde önümüzdeki sezon B Takımı uygulamasına geçileceğini belirtti.

Toplantıda 7-8 başlıkta beklenen kararların alındığını söyleyen Doğan, nihai karar merciinin Türkiye Futbol Federasyonu olduğunu vurguladı. Alınan kararların hafta içinde TFF Başkanı ile paylaşılacağını ve sürecin federasyonun değerlendirmesi doğrultusunda ilerleyeceğini ifade etti.