15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Manisa'da gerçekleştirilen "15 Temmuz Sancak Koşusu", milli sporcuların katılımıyla büyük bir coşkuyla yapıldı. Etkinlikte, ay yıldızlı sancak, 2,5 kilometrelik parkur boyunca her 100 metrede bir elden ele taşındı.
Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen koşu, "Demokrasi Bilinci, Elden Ele Taşınan Bir Bayrak Yarışıdır" sloganıyla, İzmir Caddesi'nde başladı. Doğu Caddesi ve Mustafa Kemal Paşa Caddesi üzerinden geçerek tamamlanan parkur, Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Koşuya 25 milli sporcu katılım gösterdi.
Sporcular, koşu boyunca ay yıldızlı bayrağı her 100 metrede bir değiştirirken, çevredekiler tarafından alkışlarla desteklendi. Son 100 metrede sancağı devralan bir milli sporcu, Cumhuriyet Meydanı’na ulaştığında ay yıldızlı sancağı öperek Manisa Valisi Vahdettin Özkan’a teslim etti. Vali Özkan da duygusal anlar eşliğinde sancağı öperek kabul etti.
Koşunun ardından, protokol üyeleri ve milli sporcular hatıra fotoğrafı çektirdi. Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, sancak koşusuna katılan sporcuları tebrik ederek, katılım belgelerini takdim etti.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLÎ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA MANİSA'DA DÜZENLENEN "15 TEMMUZ SANCAK KOŞUSU"NDA MİLLİ SPORCULAR, AY YILDIZLI SANCAĞI 2,5 KİLOMETRELİK PARKUR BOYUNCA HER 100 METREDE BİR ELDEN ELE TAŞIDI. CUMHURİYET MEYDANI'NDA SONA EREN KOŞUDA SANCAK, MANİSA VALİSİ VAHDETTİN ÖZKAN'A ÖPÜLEREK TESLİM EDİLDİ.
