Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Spor Mersin’de amatör spor haftası başladı

Mersin’de amatör spor haftası başladı

Mersin’de 5-15 Ekim Amatör Spor Haftası, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle başladı ve etkinlikler sürdürülecek.

Mersin’de 5-15 Ekim Amatör Spor Haftası, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından, her yaştan vatandaşın spor yapmasını teşvik etmek ve yeni bireylerin spora kazandırılmasına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen Amatör Spor Haftası, 81 ilde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Etkinlikler Cumhuriyet Meydanı'nda Başladı

Mersin’de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından düzenlenen etkinlikler, Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen törenle başladı. Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Göksun Öz ile Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.

Sporun Birleştirici Gücü

Törende konuşan Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Göksun Öz, Amatör Spor Haftasının sporun birleştirici gücünü toplumun her kesimine ulaştırmayı amaçladığını belirtti. Sporun yalnızca yarışmak ve kazanmak olmadığını vurgulayan Öz, "Spor, sağlıktır, disiplinli olmaktır, özgüvendir, arkadaşlıktır, dayanışmadır." Öz, sporun çocukları ve gençleri teknolojinin olumsuz etkilerinden uzaklaştıran ve sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlayan önemli bir yaşam biçimi olduğunu ifade etti.

Mersin’de her yaştan vatandaşı sporla buluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Öz, "3’ten 83’e herkesi sporla buluşturmak istiyoruz." diye konuştu. Ayrıca, "Amatör spor kulüpleri Türk sporunun temel taşlarıdır." diyerek amatör kulüplerin önemine dikkat çekti.

Gençlere de seslenen Öz, "Büyük başarıların yolu küçük adımlarla başlar." vurgusu yaptı ve sporun amatör katılımla başladığını belirtti. Amatör Spor Haftası kapsamında Mersin’de hafta boyunca çeşitli spor müsabakaları ve etkinliklerin gerçekleştirileceği bildirildi.

MERSİN’DE 5-15 EKİM AMATÖR SPOR HAFTASI, CUMHURİYET MEYDANI’NDA DÜZENLENEN ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE...

MERSİN’DE 5-15 EKİM AMATÖR SPOR HAFTASI, CUMHURİYET MEYDANI’NDA DÜZENLENEN ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI.