Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Montella’dan Sürpriz Hamle! Orkun 11’e, Arda Kanada

Montella’dan Sürpriz Hamle! Orkun 11’e, Arda Kanada

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Kosova maçı öncesi kadroda önemli değişikliklere hazırlanıyor. Orkun Kökçü’nün ilk 11’e dönmesi beklenirken, Arda Güler’in yeni pozisyonu dikkat çekti.

Montella’dan Kritik Dokunuş

A Milli Takım’da Kosova karşılaşması öncesi teknik direktör Vincenzo Montella’dan dikkat çeken hamleler geliyor. İtalyan teknik adamın, Romanya maçında yedek bıraktığı Orkun Kökçü’yü bu kez ilk 11’de sahaya sürmeye hazırlandığı öğrenildi.

Dünya Kupası yolunda son viraja girilirken yapılan bu değişiklikler, maç öncesi en çok konuşulan konular arasında yer aldı.

Orta Sahada Yeni Kurgu

Montella’nın en önemli değişikliği orta sahada yapması bekleniyor. Romanya maçını kazanarak moral bulan millilerde, bu kez sahada farklı bir üçlü olacak.

İsmail Yüksek, Hakan Çalhanoğlu ve Orkun Kökçü’nün birlikte görev yapacağı bu yeni düzenin, takımın oyun gücünü artırması hedefleniyor.

Arda Güler İçin Yeni Rol

Genç yıldız Arda Güler’in görev yeri de değişiyor. Romanya karşılaşmasında orta sahada oynayan Arda’nın, Kosova maçında sağ kanatta görev alması planlanıyor.

Sağ kanatta beklenen performansı veremeyen Barış Alper Yılmaz’ın ise bu mücadelede en uçta forma giyebileceği konuşuluyor.

Savunmada Zorunlu Değişim

Montella’nın planları savunma hattını da etkiliyor. Sakatlığını geride bırakan Zeki Çelik’in ilk 11’e dönmesi beklenirken, Merih Demiral’ın ise kritik maça yetişmesinin zor olduğu ifade ediliyor.

Bu gelişmeler, savunma kurgusunda da değişiklik ihtimalini beraberinde getiriyor.

Gözler Montella’nın Tercihlerinde

Kosova karşılaşması öncesi yapılan bu hamleler, teknik heyetin maça ne kadar önem verdiğini ortaya koyuyor.

Dünya Kupası yolunda büyük önem taşıyan bu mücadelede, Montella’nın tercihleri ve sahaya yansıyacak oyun planı belirleyici olacak.