Marek Hamsik Futbola Bratislava’da Veda Etti
Trabzonspor’un 2021-22 sezonundaki tarihi şampiyonluğunda önemli rol oynayan Marek Hamsik, futbola resmen veda etti. Slovak yıldız için Bratislava’daki Tehelne Pole Stadyumu’nda görkemli bir jübile maçı düzenlendi.
Trabzonspor’dan Anlamlı Katılım
Jübile karşılaşmasına Trabzonspor camiasından önemli isimler katıldı. Kaptan Uğurcan Çakır, teknik direktör Abdullah Avcı, Abdülkadir Ömür ve Bakasetas, Slovak yıldızı bu özel gününde yalnız bırakmadı. Galatasaray’dan ayrılan eski takım arkadaşı Dries Mertens de etkinlikte forma giydi.

Sahada Lider, Dışarda Örnek Kaptan
Trabzonspor formasını iki sezon boyunca terleten Hamsik, toplam 65 maçta 6 gol, 6 asistlik katkı sağladı. Ancak onu bordo-mavili taraftarların gönlünde unutulmaz kılan, saha içindeki oyun aklı ve saha dışındaki profesyonel duruşuydu. Şampiyonluk sezonunun simge isimlerinden biri olarak hatırlanacak.
Hamsik, aktif futbolculuk kariyerini noktaladıktan sonra ülkesine dönerek futbol dışındaki projelere odaklanmaya başladı.
Kulüp Kariyeri ve İstatistikleri
| Kulüp | Yıllar | Maç Sayısı | Gol | Asist |
|---|---|---|---|---|
| Slovan Bratislava | 2004 | 1 | 1 | - |
| Brescia | 2004–2007 | 20 | 3 | - |
| Napoli | 2007–2019 | 520 | 121 | 103 |
| Dalian Yifang | 2019–2020 | 45 | 5 | - |
| IFK Göteborg | 2021 | 6 | 1 | - |
| Trabzonspor | 2021–2023 | 49 | 5 | 5 |
Millî Takım Kariyeri
- Maç Sayısı: 138
- Gol: 26