19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen Aquatlon Şampiyonası, yüzme ve koşu parkurlarında kıyasıya rekabete sahne oldu.
Aydın’ın Nazilli ilçesinde 19 Mayıs coşkusu, düzenlenen Aquatlon Şampiyonası ile zirveye ulaştı. Nazilli Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik, genç sporcuları bir araya getirdi. İlçe genelinden 112 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen yarışlar, ilk olarak Nazilli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nda başladı. Havuzdaki performanslarını Sümer Park Koşu Pisti’ne taşıyan öğrenciler, iki farklı disiplinde yeteneklerini sergiledi.
Yeni Şampiyonlar Yetişiyor
Organizasyonun teknik detayları hakkında bilgi veren Wellness Antrenörü Kayhan Karakaş, aquatlonun yüzme ve koşuyu birleştiren özel bir branş olduğunu vurguladı. Son üç yılda Türkiye şampiyonları çıkardıklarını hatırlatan Karakaş, hedeflerinin alt yaş gruplarındaki yetenekleri keşfederek bu başarı grafiğini daha da yukarı taşımak olduğunu belirtti. Nazilli Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Güven Eker ise gençlerin sporla buluşmasının önemine değinerek, benzer organizasyonların artarak devam edeceğini ifade etti.
Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmayacak
Etkinliğe katılan Nazilli Kaymakamı Huriye Küpeli Kan, ilçedeki spor faaliyetlerinin sadece bayramlarla sınırlı kalmadığını, yıl boyu sürdüğünü dile getirdi. "Yüzme bilmeyen kalmasın" projesine dikkat çeken Kaymakam Kan, "Ocak ayından bu yana 18 bin çocuğumuz tesislerimizden faydalandı, 10 bin 500 öğrencimize ise ücretsiz yüzme eğitimi verdik. Çocuklarımızın fiziksel ve zihinsel gelişimleri için sporun her dalını destekliyoruz" dedi.
Protokol üyelerinin de yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, voleyboldan satranca kadar birçok branşta düzenlenen turnuvalarla gençlik haftasını dolu dolu geçiren Nazilli’de, sporun birleştirici gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.