Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde 28. hafta mücadelesi tam bir taktik savaşına sahne olurken, ev sahibi Karşıyaka rakibi Erokspor'u tek sayılık farkla geçerek taraftarına büyük bir sevinç yaşattı.
Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda oynanan müsabaka, ilk dakikadan itibaren büyük bir çekişmeye sahne oldu. Karşılaşmanın ilk periyodunu 13-11 önde kapatan konuk ekip Erokspor, oyun disiplininden kopmayarak soyunma odasına 31-31'lik eşitlikle gidilmesini sağladı.
İkinci yarıda savunma sertliğini artıran Ahmet Kandemir'in öğrencileri, üçüncü çeyreği 52-50 önde tamamlayarak final periyoduna avantajlı girdi. Maçın son anlarına kadar büyük bir heyecana sahne olan mücadelede, Karşıyaka kritik anları daha iyi yöneterek parkeden 68-67 galip ayrılmayı başardı.
Karşıyaka'da öne çıkan isimler
Ev sahibi ekipte Cameron Young 17 sayıyla maçın en skorer isimlerinden biri olurken, Charles Manning 15 sayılık katkısıyla galibiyette önemli rol oynadı. Michal Sokolowski 9, Samet Geyik ise 7 sayıyla takımın hücum yükünü paylaşan diğer isimler oldu.
Erokspor'da çabalar yetmedi
Ufuk Sarıca yönetimindeki Erokspor cephesinde ise Jordon Crawford 21 sayıyla maçın en yüksek skoruna imza atsa da bu performans galibiyet için yeterli olmadı. Konuk ekipte Jeremy Simmons ve Jermaine Love-Roberts 9'ar sayıyla mücadele etti ancak son saniyelerde gelen mağlubiyete engel olamadılar.
Hakem üçlüsü Mehmet Serdar Ünal, Fatih Arslanoğlu ve Musa Kazım Çetin'in yönettiği karşılaşma, ligin zirve mücadelesindeki dengeleri değiştirecek nitelikte bir sonuçla noktalandı.