Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Nihat Kahveci’den Fenerbahçe’ye Sert Fırça: 'Beraberliğe Dua Edin!'

Nihat Kahveci’den Fenerbahçe’ye Sert Fırça: 'Beraberliğe Dua Edin!'

Süper Lig’de Antalyaspor deplasmanında 2-2 berabere kalan Fenerbahçe’de puan kaybı moralleri bozdu. Galatasaray ile fark 4’e çıkarken, ünlü yorumcu Nihat Kahveci sarı-lacivertlileri sert sözlerle eleştirdi. En ağır çıkışı ise Cherif’e yaptı.

Süper Lig’de zirve yarışını yakından ilgilendiren haftada Fenerbahçe, Antalyaspor deplasmanında 2-2’lik beraberlikle sahadan ayrıldı. Bu sonuçla sarı-lacivertlilerin Galatasaray ile arasındaki puan farkı 4’e yükseldi. Karşılaşmanın ardından Kontraspor’da konuşan Nihat Kahveci, Fenerbahçe’nin oyununu adeta didik didik etti.

“Fırsatı Tepiyorsan Şampiyonluk Zora Girer”

Kahveci, Galatasaray’ın yoğun Şampiyonlar Ligi temposuna dikkat çekerek Fenerbahçe’nin bu süreci avantaja çeviremediğini söyledi.

“Galatasaray bu sene öyle bir Şampiyonlar Ligi oynuyor ki, dönüş maçlarından sonra puan kaybı yaşama ihtimali varken sen bu fırsatları nasıl değerlendiremezsin?” ifadelerini kullanan Kahveci, sarı-lacivertlilerin performansını kabul edilemez buldu.

Antalyaspor’un bu karşılaşmaya kadar ligde 22 gol attığını hatırlatan deneyimli yorumcu, “Sen bu takımdan 2 gol yedin, 3-4 de yiyebilirdin. Fenerbahçe beraberliğe dua etsin” diyerek savunmaya yüklendi.

Savunmaya Ne Oldu? Hakeme de Tepki Var

Fenerbahçe’nin savunma hattındaki kırılganlığa dikkat çeken Kahveci, Skriniar’ın eksikliğinin net şekilde hissedildiğini dile getirdi. Takımın bu kadar fazla pozisyon vermesinin ciddi bir defansif problem olduğunu vurguladı.

Hakem kararlarına da değinen Kahveci, bazı pozisyonlarda verilen faul kararlarını eleştirerek, “Bunlar hangi maçı izliyor?” sözleriyle tepkisini ortaya koydu.

Canlı Yayında Sert Çıkış: “Cherif’le Yol Alınmaz!”

Gecenin en çarpıcı sözleri ise hücum hattına yönelikti. Kahveci, Cherif’in performansını hedef aldı.

“Fenerbahçe ‘Cherif ile yol alır’ dersem ben futbolu anlamıyorum” diyen Kahveci, oyuncunun özellikle ilk yarıda sahada varlık gösteremediğini savundu.

En-Nesyri’nin ayrılığı sonrası forvette oluşan boşluğa dikkat çeken yorumcu, Cherif’in performansının beklentilerin çok uzağında kaldığını ve taraftarı hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

“Mesele Fikstür Değil, Konsantrasyon”

Fikstür tartışmalarına da değinen Kahveci, sorunun maç takvimi olmadığını belirtti.

“Olay fikstürün zorluğu değil, ne kadar konsantre olduğun” diyen tecrübeli yorumcu, Fenerbahçe’nin Antalyaspor karşısında 60 dakikayı adeta boşa harcadığını ifade etti.

Şampiyonluk yarışında kritik haftalara girilirken bu puan kaybı sarı-lacivertli camiada soru işaretlerini artırdı. Zirve hattındaki baskı büyürken, gözler şimdi Fenerbahçe’nin vereceği reaksiyona çevrildi.