Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Nottingham Forest Maçının Faturası Ağır Oldu! UEFA Cezayı Kesti

Nottingham Forest Maçının Faturası Ağır Oldu! UEFA Cezayı Kesti

UEFA Disiplin Kurulu, Nottingham Forest maçında yaşanan olaylar nedeniyle Fenerbahçe’ye hem deplasman yasağı hem de para cezası verdi. Sarı-lacivertli ekip, bir sonraki Avrupa deplasmanına taraftar götüremeyecek.

UEFA Disiplin Kurulu, UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu rövanşında İngiltere’de oynanan Nottingham Forest karşılaşmasının ardından Fenerbahçe hakkında kararını verdi. Kararda, maç sırasında yaşanan olaylar gerekçe gösterildi.

Alınan karar doğrultusunda sarı-lacivertli kulübe hem sportif hem de mali yaptırımlar uygulandı. Açıklanan cezalar, Avrupa kupalarındaki bir sonraki süreç için belirleyici oldu.

Avrupa Deplasmanına Taraftar Götürülemeyecek

UEFA tarafından verilen karara göre Fenerbahçe, bir sonraki Avrupa deplasman maçına taraftar götüremeyecek. Disiplin Kurulu’nun kararıyla birlikte kulübe deplasman seyirci yasağı getirildi.

Bu kapsamda sarı-lacivertli takım, Avrupa kupalarında oynayacağı ilk dış saha karşılaşmasında tribün desteğinden yoksun olacak.

Toplam 50 Bin 500 Avro Para Cezası Verildi

UEFA’nın açıkladığı yaptırımlar arasında para cezası da yer aldı. Fenerbahçe’ye 30 bin avro para cezası verildiği bildirildi.

Buna ek olarak, stadyumda meydana gelen zarar nedeniyle kulübe 20 bin 500 avro daha ceza kesildi. Böylece toplam para cezası 50 bin 500 avroya ulaştı.

Hasarın Tazmini İçin 30 Gün Süre Tanındı

UEFA, taraftarların neden olduğu zararın karşılanması konusunda da karar aldı. Buna göre Fenerbahçe’nin, oluşan hasarın tazmini için 30 gün içerisinde Nottingham Forest kulübü ile iletişime geçmesi gerektiği belirtildi.

Alınan bu karar, maçta yaşanan olayların mali sonuçlarının da kulüp tarafından karşılanmasını kapsıyor.