Okan Buruk'tan Hakem Eleştirisi: “Hakemlik Adına Acemice Şeyler Gördük”
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Beşiktaş derbisi sonrası bariz hakem hatalarına dikkat çekti: “Umarım en kısa sürede düzeltirler.”
Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Galatasaray, sahasında Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldı. Derbi sonrası açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maçın hakemi Yasin Kol’un yönetimini sert sözlerle eleştirdi. Buruk, “Hakemlik adına acemice şeyler gördük. İnşallah bunları en kısa zamanda düzeltecekler” diyerek tepkisini dile getirdi.
“10 kişi kaldıktan sonra daha iyi oynadık”
Karşılaşmada Davinson Sanchez’in kırmızı kart görmesiyle uzun süre 10 kişi oynayan Galatasaray, buna rağmen oyunun kontrolünü büyük ölçüde elinde tuttu. Okan Buruk, bu durumu şöyle değerlendirdi:
“10 kişi kalmamıza rağmen daha rahat, daha iyi oynadık. Top bizde kaldı, üretkenliğimiz arttı. Oyuncularım mücadele örneği gösterdi. Rakibimizden ne kadar üstün olduğumuzu bu süreçte daha net gösterdik. Ancak başlangıçta üretkenliğin düşük olması ve geçişlerde hatalar yapmamız üzücüydü.”
Deneyimli teknik adam, maçın başında yedikleri golde savunma hatalarına dikkat çekerek, “Rakibin koşularını karşılamakta geç kaldık, böyle bir gol yedik” ifadelerini kullandı.
“Hakem hataları maçın dengesini bozdu”
Okan Buruk, özellikle ikinci yarıda yaşanan bazı kararların maçın temposunu etkilediğini belirterek, hakem Yasin Kol’un yönetimini eleştirdi:
“Bariz hakem hataları vardı. İkinci yarıda 3 pas sonrasında oyunu durdurması inanılmazdı. Aynı pozisyon birkaç hafta önce yaşandığında oyun devam etmişti. Bu tutarsızlık açıklanmalı. Oyuncu değişikliklerinde de oyun oynanırken durdurmalar oldu. Hakemlik adına acemice şeyler izledik.”
Buruk, hakemlerin yurt dışından gelen eğitmenler tarafından eğitildiğini hatırlatarak, “Umarım bu eğitimlerin sonunda hepimizi mutlu edecek bir standart oluşur” dedi.
“Hakem değil, futbol konuşulmalı”
Galatasaray teknik direktörü, tüm eleştirilerine rağmen asıl odak noktalarının futbol olduğunu vurguladı. Buruk, “Bizim isteğimiz, oyunun ön planda olması. Hakem kararları konuşuldukça futbolun kalitesi gölgede kalıyor. Galatasaray olarak sahada üretken, dinamik ve kazanmak isteyen bir takım olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Singo’nun durumu netleşecek
Karşılaşmada sakatlanan Wilfried Singo hakkında da konuşan Okan Buruk, oyuncusunun durumu için tıbbi değerlendirmelerin sürdüğünü açıkladı:
“Singo’nun sakatlığı ciddi mi, değil mi MR sonucuna göre netleşecek. Şu anda erken konuşmak istemiyoruz.”