Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Avrupa Ligi'nde Dinamo Kiev ile 3-3 berabere kaldıkları maçın ardından basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Buruk, Bolu'daki otel yangınında hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek, "Güne kötü başladık. Ölenlere rahmet, yaralılara şifa diliyorum. İnşallah bir daha böyle bir şey başımıza gelmez" ifadelerini kullandı.
Üzüntü Verici Bir Sonuç
Okan Buruk, maç hakkında ise şu değerlendirmeyi yaptı: “İlk yarıda oyun domine ettik, gol attık ve pozisyonlar bulduk. Ancak devre arasına 2-1 geride girdik. İkinci yarıda 3-1 öne geçtik, farkı açabilecekken savunmada hatalar yaptık. 3-2'lik skordan sonra rakip oyuna dahil oldu ve son golü buldu. Bugün çok ürettik ve gol attık ama savunmada gereksiz hatalar yaptık. Maçın sonunda 3-3'lük sonuç üzücü oldu.”
Tepkiler Muslera'ya Değildi
Taraftarların maç içindeki tepkileri hakkında da konuşan Buruk, "Tepkiler, Muslera'ya yönelik değildi. Bir pozisyonda geriye pas verildiği için ıslıklandı. Muslera'ya gösterilen destek de çok önemli. O bizim kaptanımız ve çok değerli. Bugün net bir hata yaptığını düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.
Çok pozisyon vermedik ama gol yedik
Galatasaray'ın bu sezon daha fazla gol yediğini belirten Buruk, "Bu sezon çok pozisyon vermedik ama gol yedik. Savunma hatalarımızı düzelteceğiz ve transferde bu alanda takviye yapacağız. Hem savunma hem de hücumda daha güçlü bir takım olmayı planlıyoruz" dedi.
Hedefimiz Final
Okan Buruk, UEFA Avrupa Ligi'ndeki hedeflerinin hala büyük olduğunu vurgulayarak, "Final oynamayı hedefliyoruz. Bunu ilk günden itibaren söyledim ve hala aynı düşüncedeyim. Bu kadro ile büyük hedeflere ulaşabiliriz, eksikliklerimizi tamamlayarak finale gitmek istiyoruz" diye konuştu.