RAMS Park’ta oynanan mücadelenin ardından basın mensuplarına konuşan Osimhen, sözlerine Galatasaray’da mutlu olduğunu belirterek başladı. Son dönemde attığı bazı gollerden sonra sevinç göstermemesiyle ilgili yöneltilen soruya yanıt veren golcü oyuncu, bunun kimseyle ilgili olmadığını ifade etti.
Her futbolcunun duygusal olduğunu belirten Osimhen, bazı zamanlarda gol sevinci yaptığını, bazı zamanlarda ise yapmadığını söyledi. Son maçta duygusal bir nedeni bulunduğunu aktaran oyuncu, Galatasaray’a geldiği günden bu yana teknik ekip, başkan, taraftar ve kulüp çalışanlarıyla hem kendisinin hem de ailesinin iyi vakit geçirdiğini dile getirdi. Kulüpte karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinde bir ortam bulunduğunu belirten Osimhen, yaşadıkları için müteşekkir olduğunu kaydetti.
“Büyük Bir Mücadele Olacak”
Gelecek hafta oynanacak Beşiktaş derbisiyle ilgili konuşan Osimhen, zorlu bir 90 dakikanın kendilerini beklediğini söyledi. Siyah-beyazlı ekibin sahasına gideceklerini hatırlatan Nijeryalı futbolcu, rakiplerinin kaliteli bir takım olduğunu ifade etti.
Kendi takımlarının da kalitesine inandıklarını belirten Osimhen, büyük bir mücadele olacağını dile getirdi. Derbiye üç puan hedefiyle çıkacaklarını vurgulayan golcü oyuncu, sezon sonuna kadar birçok maç bulunduğunu ve karşılaşmalara maç maç baktıklarını söyledi. Beşiktaş maçının ardından Liverpool maçı olduğunu hatırlatan Osimhen, öncesinde ise kupa karşılaşması oynayacaklarını belirtti.
Kaptanlık Pazubendi Açıklaması
Alanyaspor karşılaşmasında İlkay Gündoğan’ın oyuna girdikten sonra kaptanlık pazubendini kendisine getirmesiyle ilgili de konuşan Osimhen, İlkay’a duyduğu saygıyı dile getirdi. İlkay’ın dünya çapında tanınan ve sevilen bir futbolcu olduğunu belirten Osimhen, saha içindeki vizyonuna ve liderlik özelliklerine dikkat çekti.
Pazubendin kendisine verilmesinin kendisi için farklı bir durum olduğunu ifade eden Osimhen, liderlik yapması için pazubendini tekrar İlkay’a verdiğini söyledi.
Taraftara Teşekkür
Galatasaray taraftarının kendisi için hazırlık yaptığı koreografiyle ilgili önceden bilgisi olmadığını belirten Osimhen, bunun kendisi için sürpriz olduğunu aktardı. Sarı-kırmızılı kulübe kiralık olarak geldiğini hatırlatan oyuncu, o günden bu yana taraftarların kendisine destek verdiğini ifade etti.
Taraftarla aralarında güçlü bir bağ oluştuğunu söyleyen Osimhen, iyi ve kötü günde birlikte mücadele ettiklerini dile getirdi. Kulüpte olmaktan mutlu olduğunu belirten golcü futbolcu, her anın keyfini çıkarmaya çalıştığını söyledi.
Penaltı Pozisyonu Değerlendirmesi
Alanyaspor maçında yaşanan ve penaltı tartışmalarına neden olan pozisyonla ilgili de görüş bildiren Osimhen, pozisyonda temas olduğunu ifade etti. Topa kimin önce dokunduğunu net olarak bilmediğini söyleyen oyuncu, hakemin kararına saygı duyduğunu belirtti. Tartışmak istemediğini vurgulayan Osimhen, önemli olanın maçı kazanmak olduğunu sözlerine ekledi.