Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Özel sporcu hüseyin said elmasoğlu dünya ikincisi oldu

Özel sporcu hüseyin said elmasoğlu dünya ikincisi oldu

Osmaniyeli özel sporcu Hüseyin Said Elmasoğlu, dünya ikinciliği elde ederek Türkiye'yi gururlandırdı.

Hüseyin Said Elmasoğlu, uluslararası başarıya imza attı

Osmaniye’de yaşayan özel sporcu Hüseyin Said Elmasoğlu, Macaristan’da düzenlenen SUDS IBA21 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda Özel Sporcular Down Basketbol Milli Takımı ile iki kez dünya ikinciliği başarısı elde ederek hem Osmaniye’nin hem de Türkiye’nin gururu oldu.

Şampiyona Detayları

Macaristan’ın Körmend kentinde düzenlenen SUDS IBA21 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda mücadele eden Özel Sporcular Down Basketbol Milli Takımı, organizasyonu dünya ikincisi olarak tamamladı. Milli takım kadrosunda yer alan 16 yaşındaki Osmaniyeli Hüseyin Said Elmasoğlu, elde edilen başarının ardından eğitim gördüğü okulda düzenlenen karşılamayla büyük sevinç yaşadı. Öğretmenleri ve arkadaşları, ellerindeki Türk bayraklarıyla milli sporcuyu alkışlarla karşıladı.

Mete Gazoz’dan ilham aldı

Televizyonda izlediği milli okçu Mete Gazoz’dan etkilenerek spora başlayan Hüseyin Said Elmasoğlu, ailesinin desteğiyle farklı branşlarda antrenman yapmaya başladı. Atletizm ve masa tenisinde önemli dereceler elde eden Elmasoğlu, basketbolda ise Özel Sporcular Down Basketbol Milli Takımı ile iki kez dünya ikinciliği başarısı elde ederek hem Osmaniye’nin hem de Türkiye’nin gururu oldu.

Gelecekteki hedefler

Öğrencisi Hüseyin’in fiziksel özellikleri ve çalışma disipliniyle gelecekte önemli başarılara imza atabileceğini belirten İsmail Demirtaş, "Hüseyin’le biz yaklaşık 2-3 aydır birlikte çalışıyoruz. Çok sevimli bir çocuk. Spora çok yakın fiziği var. Özellikle kendi yaş grubunda çok çok iyi. Hem fizik olarak hem de kendisinin spora olan özverisinden dolayı çok iyi yerlerdeyiz. Bundan sonra inşallah daha güzel yerlere geleceğiz Allah izin verirse. İdmanlarımızı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı salonlarda yapıyoruz. Bize her türlü desteği sağlayan Gençlik ve Spor İl Müdürü’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Aile desteği ve başarılar

Hüseyin’in sadece basketbolda değil birçok branşta başarısının olduğunu hatırlatan anne Zeynep Elmasoğlu, "Hüseyin’le spora evde başladık aslında. Küçüktü, evde televizyonda sporları izleyerek başladı. Bir ara Mete Gazoz’u çok sevdi, onu takip ediyordu. ’Ben de ok atacağım’ dedi. Eve vantuzlu ok takımı aldık, onunla atmaya başladı. Daha sonra ortaokula başladığında öğretmenlerine spordan hoşlandığını, spor yapmayı sevdiğini söyledik. Onlar da sağ olsun yardımcı oldular" ifadelerini kullandı.

Evde ailecek ses yapmasın diye Hüseyin’le pilates topuyla basket oynadıklarını aktaran anne Elmasoğlu, "Daha sonra boyundan dolayı ve spor yapmayı daha çok sevdiği için basketbol oynamasını istedik. Kendisi de seviyordu. Babası eve pota aldı, duvara monte ettik. Evde gürültü yapmasın diye pilates topuyla basketbol oynamaya başladık. Ailece Hüseyin’le basket oynuyorduk. Basketbol oynamasını istediğimizi Sertaç Bey’e söyledik. Bizim şansımıza o sıralarda Adana’da milli takım seçmeleri varmış. Oraya gittik. Antrenörümüz Hüseyin’i gördü. ’Boyu uzun, bize de boyu uzun sporcu lazım’ dedi. Oynamasını izledi ve beğendi. O şekilde milli takıma da girmiş bulunduk. Basketbolda takım olarak iki kez dünya ikinciliğimiz var. Sporu seviyor. Her türlü branşa katılmayı seviyor, katılıyor da. Atletizmde de il birinciliği var. Masa tenisine de yan branş olarak devam ediyor. O şekilde sürekli sporun içinde. Kendisi de seviyor. Biz de onun sevdiği işi yapmasından dolayı çok mutlu oluyoruz. Kamplara büyük bir sevinçle gidiyor, döndüğünde de aynı mutlulukla geliyor. Her zaman yanındayız, arkasındayız, hocalarıyla beraber" dedi.

Osmaniye'de yaşayan özel sporcu Hüseyin Said Elmasoğlu, Macaristan'da düzenlenen SUDS IBA21 Dünya...

Osmaniye'de yaşayan özel sporcu Hüseyin Said Elmasoğlu, Macaristan'da düzenlenen SUDS IBA21 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Özel Sporcular Down Basketbol Milli Takımı ile iki kez dünya ikinciliği başarısı elde ederek hem Osmaniye'nin hem de Türkiye'nin gururu oldu.