Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Rizespor'da hakem isyanı: Rakip oyuncular bile şaşkın

Rizespor'da hakem isyanı: Rakip oyuncular bile şaşkın

Süper Lig'in son haftasında evinde Beşiktaş'ı konuk eden Çaykur Rizespor, sahadan 2-2'lik eşitlikle ayrıldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan yardımcı antrenör Ekrem Hayyam Dağ, maçın hakem yönetimine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Trendyol Süper Lig'in kapanış haftasında Beşiktaş ile berabere kalan Çaykur Rizespor'da yardımcı antrenör Ekrem Hayyam Dağ, maçın son anlarında iptal edilen gollerine ve teknik direktörleri Recep Uçar'ın gördüğü kırmızı karta sert tepki gösterdi.

Süper Lig'in son haftasında evinde Beşiktaş'ı konuk eden Çaykur Rizespor, sahadan 2-2'lik eşitlikle ayrıldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan yardımcı antrenör Ekrem Hayyam Dağ, maçın hakem yönetimine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İptal edilen gol şaşkınlığı

Mücadelenin 90+2. dakikasında Halil İbrahim Dervişoğlu ile buldukları golün ofsayt gerekçesiyle iptal edilmesine anlam veremediğini belirten Dağ, yaşananları şu sözlerle değerlendirdi:

"Maçın son anlarında gelen o golün iptal edilmesine gerçekten şaşırdım. Hakem o kararı nasıl verdi anlamak güç. Sahadaki Beşiktaşlı oyuncuların yüz ifadelerine baksanız, onların bile bu karara şaşırdığını rahatlıkla görebilirdiniz. Oyuncularım bugün sahada büyük bir emek verdi ancak karşılığını alamadılar."

Recep Uçar'ın kırmızı kartına tepki

Teknik direktörleri Recep Uçar'ın maç içerisinde kırmızı kart görerek oyun dışı kalmasının kendilerini derinden üzdüğünü ifade eden Dağ, yaşanan süreci şöyle anlattı:

"Ali Sowe'a maç boyunca yapılan faullerin çoğu es geçildi. Hocamızın gördüğü kırmızı kartta ise yan hakemin müdahalesi etkili oldu ancak pozisyonda faul dahi yoktu. Hocamız maçı yaşadığı için bir tepki gösterdi ancak bu tepki asla kırmızı kartı gerektirecek bir durum değildi. Maçın genelinde çok iştahlı ve baskılı bir oyun planımız vardı, maçı daha erken koparabilirdik ancak hakem kararları bizi oyunun dışına itti."