İtalya’nın başkentinde düzenlenen Avrupa Para-Okçuluk Şampiyonası’nda kürsüden inmeyen milli sporcumuz Abdullah Yorulmaz, iki farklı kategoride kazandığı gümüş madalyalarla Türkiye’nin gururu oldu.
Avrupa Para-Okçuluk Şampiyonası, 28 Nisan ile 3 Mayıs 2026 tarihleri arasında İtalya’nın Roma kentinde büyük bir heyecana sahne oldu. Milli formayla sahneye çıkan Denizlili başarılı okçu Abdullah Yorulmaz, sergilediği yüksek konsantrasyon ve teknik beceriyle şampiyonaya damgasını vurdu.
Çifte madalya ile döndü
Yorulmaz, Makaralı Yay Erkek Çiftler kategorisinde Kenan Babaoğlu ile kurduğu uyumlu ekip çalışması sayesinde finale kadar uzanarak gümüş madalyayı boynuna taktı. Başarısını bireysel disiplinle sınırlı tutmayan milli sporcu, Makaralı Yay Karışık Takım kategorisinde ise Öznur Cüre Girdi ile birlikte sergilediği performansla Avrupa ikinciliğine ulaştı.
İl müdüründen tebrik mesajı
Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Erdoğan, şampiyonadan çifte madalya ile dönen Yorulmaz’ı kutladı. Sporcunun azminin tüm gençlere örnek teşkil ettiğini vurgulayan Erdoğan, elde edilen bu derecenin Türkiye adına büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirterek, başarılı sporcunun kariyerindeki yükselişinin sürmesini dilediğini ifade etti.