Galatasaray’ın eski kaptanlarından Sabri Sarıoğlu, Süper Lig’de yarın oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu. KAFA Sports’a konuşan deneyimli isim, Galatasaray’ın yeni transferi Frankowski hakkında dikkat çeken bir iddiada bulundu.
"Frankowski Derbide İlk 11’de Olabilir"
Galatasaray’ın yeni transferi Przemysław Frankowski'yi değerlendiren Sabri Sarıoğlu, Polonyalı oyuncunun derbide sürpriz bir şekilde ilk 11’de başlayabileceğini belirtti. "Frankowski'yi Rizespor maçında izledim. İyi bir oyuncu ve Galatasaray’a faydalı olacağını düşünüyorum. Derbide ilk 11’de başlayabilir" ifadelerini kullandı.
"Fenerbahçe Mutlaka Kazanmak Zorunda"
Sabri Sarıoğlu, derbinin psikolojik baskısına da dikkat çekerek, "Beraberlik Fenerbahçe'ye yaramaz. Taraftar baskısı altında olacaklar ve mutlaka kazanmak zorundalar. Bu da onların psikolojik olarak zayıf noktası olabilir" dedi.
Galatasaray’ın Oyun Sistemi ve Kritik Eksikler
Üçlü savunma sisteminin Galatasaray için henüz tam oturmadığını belirten Sarıoğlu, "Bu sistemde özellikle kanat beklerin inanılmaz dinamik olması gerekiyor. Sezon başından itibaren tüm futbolculara ezberletilmesi lazım" ifadelerini kullandı. Fenerbahçe’nin kanat beklerini zayıf bulduğunu da belirten Sarıoğlu, geçiş oyunlarında yaşadıkları sıkıntıların Galatasaray için avantaj olabileceğini söyledi.
"O Kadroda Olsaydım Osimhen'i Alırdım"
Sabri Sarıoğlu’na, "Kendi dönemindeki Galatasaray kadrosuna şu anki takımdan kimi alırdın?" sorusu yöneltildi. Sarıoğlu'nun cevabı ise oldukça iddialıydı: Victor Osimhen.