Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenecek 2026 Dünya Güreş Şampiyonası öncesinde Grekoromen A Milli Takımı, hazırlık maratonunun son etabını Erzurum’da gerçekleştiriyor. Rakımın getirdiği fiziki avantajları en üst seviyede değerlendirmek isteyen ay-yıldızlı güreşçiler, hem salondaki ağır antrenmanlarla hem de Palandöken Dağı’nda yapılan zorlu yürüyüşlerle güç depoluyor.
Kariyerinde 13 Avrupa ve 5 dünya şampiyonluğu bulunan milli güreşçi Rıza Kayaalp, ilk kez bu denli yüksek bir noktada son kamp dönemini geçirdiklerini belirterek bu stratejinin karşılığını minderde alacağına inandığını dile getirdi. Kayaalp, Erzurum’da yakalayacakları form grafiğinin gelecekteki organizasyonlar ve 2028 Olimpiyat Oyunları hazırlıkları için de referans olacağını kaydetti.

"Sporu Maddiyat İçin Değil Vefa Borcu İçin Yapıyorum"
Kazanılan başarıların ardındaki motivasyon kaynağına dikkat çeken efsane sporcu, mücadelesinin finansal beklentilerden tamamen bağımsız olduğunu belirtti. Köyden yetişip bu seviyelere gelmesinde devletin büyük payı olduğunu vurgulayan Kayaalp, şu ifadeleri kullandı:
"Biz bu sporu para kazanmak amacıyla icra etmiyoruz. Öyle bir amacımız olsaydı ticarete yönelir, birikimlerimizi orada değerlendirirdik. Zorlu antrenman şartlarına bu yaşta katlanmanın tek nedeni, bizi yetiştiren devletimize ve milletimize olan vefa borcumuzdur. Gücümüz elverdiği sürece ay-yıldızlı bayrağımızı temsil etmeye devam edeceğiz."
Büyüleyici Kariyerin Tek Eksik Parçası: Olimpiyat Altını
Avrupa şampiyonalarında kazandığı 13 altın madalyayla Efsanevi Rus güreşçi Aleksandr Karelin’in rekorunu geride bırakan 36 yaşındaki milli atlet, gözünü 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları’na dikti. Olimpiyatlara kadar geçecek iki yıllık süreçte iki Avrupa ve iki Dünya Şampiyonası’nda zinde kalmayı hedefleyen Kayaalp, asıl amacının kariyerindeki üç olimpiyat madalyasına ilk altın madalyayı eklemek olduğunu belirtti.

Zirve yolculuğunda pes etmeden çalışacağını aktaran şampiyon güreşçi, hedefine ulaşmak için kondisyonunu yüksek tutması gerektiğini ve zihinsel olarak tamamen bu büyük finale odaklandığını ifade etti.