Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu Samsun’da düzenlenen zorlu kros duatlon mücadelesiyle zirveye taşındı.
Samsun Valiliği ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi iş birliğiyle organize edilen etkinlik, spor tutkunlarını Atakum Kampüsü’nde bir araya getirdi. Türkiye Triatlon Federasyonu’nun katkılarıyla hayata geçirilen organizasyonda, sporcular hem dağ bisikleti sürerek hem de zorlu arazi koşullarında ter dökerek dayanıklılıklarını test etti.
Zorlu parkurda büyük rekabet
Farklı yaş kategorilerinden çok sayıda sporcunun katılım gösterdiği yarışlar, yaklaşık iki saat boyunca büyük bir çekişmeye sahne oldu. Doğanın tüm zorluklarına karşı mücadele eden katılımcılar, bitiş çizgisine ulaşmak için kıyasıya bir yarış sergiledi. Organizasyonun sonunda dereceye giren sporculara ödülleri takdim edilirken, etkinlik çekilen hatıra fotoğraflarıyla ölümsüzleştirildi.
Samsun’da bir ilk yaşandı
Etkinliğin önemine değinen Samsun Triatlon İl Temsilcisi Kaan Aydıngül, şehirde ilk kez böyle bir faaliyete imza atmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Aydıngül, triatlon branşının önemli bir parçası olan kros duatlonun Samsun’da gerçekleştirilmesinde emeği geçen OMÜ Rektörlüğü, valilik ve gençlik spor müdürlüğü birimlerine teşekkürlerini iletti.