Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Samsunspor’da İrfan Can Eğribayat şoku! 'Önce kalmam dedi, şimdi...'

Samsunspor’da İrfan Can Eğribayat şoku! 'Önce kalmam dedi, şimdi...'

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, transfer gündemine dair sessizliğini bozdu. İrfan Can Eğribayat’ın takımdaki geleceğinden "çilek transferi" planlarına, Fransa’dan kadroya katılacak yeni isimden takımdan ayrılacak yıldızlara kadar her şeyi ilk kez açıkladı.

Samsunspor’da gelecek sezonun yol haritası netleşiyor. Başkan Yüksel Yıldırım, kırmızı-beyazlı taraftarların merakla beklediği transfer operasyonuna dair çarpıcı bilgiler paylaştı. Takımın yaş ortalamasını düşürmeyi hedeflediklerini belirten Yıldırım, hem gidenler hem de gelenler konusunda "şeffaf" bir tablo çizdi.

İrfan Can Eğribayat Bilmecesi Çözülüyor mu?

Fenerbahçe'den kadroya dahil edilen kaleci İrfan Can Eğribayat ile ilgili süreci anlatan Yıldırım, oyuncunun bir "gelgit" içerisinde olduğunu ifade etti. Yıldırım, "Önce kalmayacağını söylemişti, şimdi ise kalmak istediğini belirtiyor. Okan ile birlikte iki eş değer kalecimiz var. İrfan Can'ı takımda tutmak isteriz ama son karar oyuncunun olacak" diyerek topu tecrübeli eldivene attı.

Fransa'dan Yeni Kan: Antoine Sekongo Geliyor!

Orta saha hattında büyük bir değişime hazırlanan Samsunspor, rotayı Fransa'ya kırdı. Yüksel Yıldırım, sahibi olduğu Dunkerque takımında forma giyen 21 yaşındaki potansiyelli isim Antoine Sekongo'nun kadroya dahil edileceğini müjdeledi. Yıldırım, yüksek maaşlı oyuncularla yolların ayrılacağını, Ntcham ile anlaşılamadığını ve Sekongo'nun geleceğin yıldız adayı olarak bu boşluğu dolduracağını belirtti.

"Çilek Mevsimi Henüz Gelmedi"

Taraftarların büyük bir heyecanla beklediği "çilek transferi" için de açık kapı bırakan Başkan Yıldırım, sabır istedi. "Çilek transferi o günkü şartlara göre şekillenecek. Eğer Avrupa kupalarına gidersek bu süreç kolaylaşır. Ancak şu an için çilek mevsimi gelmedi" diyen Yıldırım, menajer oyunlarına izin vermeyeceklerini ve scout ekibinin onay vermediği hiçbir ismin kulüpten içeri girmeyeceğini vurguladı.

Kadroda Büyük Temizlik: 7 Oyuncu Gidebilir

Takımın yaş ortalamasını 22-24 bandına çekmek isteyen yönetim, radikal kararlar almaya hazırlanıyor. Holse'nin takımda kalıp kalmayacağının 10 gün içinde netleşeceğini belirten Yıldırım, beklentileri karşılayan tekliflerin gelmesi halinde 6-7 oyuncuyla yolların ayrılabileceğini ve "daha aç, daha koşan" yepyeni bir Samsunspor inşa edeceklerini söyledi.