Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Serikspor’a FIFA Şoku, 3 Dönem Transfer Yasağı Geldi

Serikspor’a FIFA Şoku, 3 Dönem Transfer Yasağı Geldi

Serikspor, maaşlarını alamayan yabancı futbolcuların sözleşmeleri feshetmesi sonrası FIFA’dan 3 dönemlik transfer yasağı aldı.

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Serikspor’da teknik direktör Sergey Yuran’ın ardından 6 yabancı futbolcu, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle sözleşmelerini tek taraflı feshetti. Bu durumun ardından beklenen transfer yasağı yürürlüğe girdi.

FIFA’dan Transfer Yasağı

FIFA, yapılan şikayetleri değerlendirerek Serikspor’a 3 dönem boyunca transfer yasağı verdi. Karara göre, kulüp borçlarını ödeyene kadar yeni futbolcu transferi yapamayacak.

Kulüpten Ayrılan İsimler

FIFA’nın kararının ardından Serikspor’da Rus teknik direktör Sergey Yuran’ın yanı sıra Dmitriy Tikhiy, Artem Yuran, İlya Berkovskiy, Kirill Gotsuk, Joao Amaral ve Marcos Silva kulüpten ayrıldı. Ara transfer döneminde kadrosunun büyük kısmını kaybeden kulüp için verilen yasağın uygulanacağı açıklandı.

Sezon Performansı

Serikspor, geçtiğimiz hafta oynanan Sivasspor karşılaşmasında mağlup oldu. 28 maç sonunda 29 puan toplayan Akdeniz ekibi, ligde 17. sırada yer alıyor ve küme düşme hattında bulunuyor.

Yasağın Etkisi

FIFA’nın verdiği ceza, Serikspor’un ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirmesini engelleyecek. Kulüp, borçlarını ödeyene kadar yeni futbolcu transfer edemeyecek ve mevcut kadro ile sezonu tamamlamak zorunda kalacak.