Yeni Birlik Gazetesi
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Spor Soru: Fenerbahçe 4. yıldızı takmadan biz 6. yıldızı takarız diyor musunuz?

Soru: Fenerbahçe 4. yıldızı takmadan biz 6. yıldızı takarız diyor musunuz?

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, şampiyonluk kutlamaları sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başkan Özbek, 2017 yılında söylediği "Fenerbahçe 4. yıldızı takmadan biz 5. yıldızımızı takacağız" sözlerinin gerçekleşmesinin ardından, yeni hedefler hakkında konuştu.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, şampiyonluk kutlamaları sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başkan Özbek, 2017 yılında söylediği "Fenerbahçe 4. yıldızı takmadan biz 5. yıldızımızı takacağız" sözlerinin gerçekleşmesinin ardından, yeni hedefler hakkında konuştu.

"O Söylem Bugün Değer Kazandı"

Basın mensuplarının "Fenerbahçe 4. yıldızı takmadan biz 6. yıldızı takacağız diyebiliyor musunuz?" sorusuna Dursun Özbek şu yanıtı verdi: "O söylendiği günü 2017'de zannedersem böyle bir şey söylemiştim. O günkü söylem çerçevesinde bugün değer kazanmıştır. Orada onu bırakmak lazım. Elbette ki bizim bütün çabamız 6. yıldızın peşinde koşmak olacak. Önümüzdeki sezondan itibaren de bu çabamızı sürdüreceğiz."

Başkan Özbek, 2017 yılında yaptığı açıklamanın gerçekleşmesinin ardından, yeni bir iddia ortaya koymak yerine, kulübün hedefinin 6. yıldız olduğunu vurguladı.

Şampiyonlar Ligi Hazırlıkları

Dursun Özbek, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak olmasıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Başkan, yaklaşık bir buçuk aydır bu neticeyi beklediklerini ve hazırlıklarını sürdürdüklerini belirtti: "Şampiyonlar Ligi'ne hazır gidecek kadroyu oluşturmak için çalışmalarımız başlatmıştık. Transfer çalışmaları başladı. İnşallah sezon açıldığı zaman, açıldıktan sonra da bunları yerine getirmek için çalışacağız."

Osimhen kalacak mı?

Başkan Özbek, taraftarların büyük sevgi gösterdiği Osimhen'in durumu hakkında da konuştu: "Osimhen çok iyi bir futbolcu. Galatasaray'a aidiyeti çok yüksek. Tabii herkes hem yönetim kurulumuz hem de taraftarımız, herkes böyle bir futbolcunun Galatasaray'da olmasını arzu ediyor. Biz bu çağrılara kulak veriyoruz. Buradaki en önemli karar Osimhen'in vereceği karar. Önümüzdeki günlerde Osimhen'le bu konuyu konuşacağız."

Özbek ayrıca, taraftara Şampiyonlar Ligi'nde iyi mücadele edecek bir takım sözü verdi ve "Yeni çilekler gelecek" diyerek transfer çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Türkiye'de 5 yıldıza ulaşan ilk takım oldu

Türkiye Süper Ligi'nde her 5 şampiyonluk için takımlar formalarına bir yıldız ekleme hakkı kazanıyor. Galatasaray, 25. şampiyonluğunu kazanarak Türkiye'de 5 yıldıza ulaşan ilk takım oldu. Fenerbahçe 19 şampiyonlukla 3 yıldızda kalırken, Beşiktaş 16 şampiyonlukla 3 yıldıza sahip.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *