Botafogo'nun Fransız devi PSG'yi 1-0 mağlup ettiği maçta tansiyon yalnızca sahada değil, tribünlerde de zirveye çıktı. Brezilya ekibinin tarihi zaferine tanıklık eden binlerce taraftar arasında, özellikle Fransız temsilcisi PSG'nin taraftarları ile Botafogo'lular arasında şiddetli kavgalar yaşandı.
Görüntülere yansıyan olaylarda bazı taraftarların birbirine tekme ve yumruklarla saldırdığı görüldü. Emniyet güçleri olayları kontrol altına almakta zorlanırken, bazı taraftarlar ambulansla stattan çıkarıldı. Kavgaya ilişkin görüntüler sosyal medyada kısa sürede gündem oldu.
BOTAGOFO'DAN TARİHİ ZAFER
Maçın skoru, yaşanan olaylar kadar dikkat çekti. Botafogo, UEFA Kulüpler Dünya Kupası’nda PSG gibi dünya futbolunun devlerinden birini 1-0 mağlup ederek büyük bir sürprize imza attı. Mücadelede sahaya karakter koyan Brezilya ekibi, özellikle savunma hattındaki disiplinli oyunu ve hızlı hücum organizasyonlarıyla Fransız ekibini çaresiz bıraktı.
UEFA’DAN AÇIKLAMA BEKLENİYOR
Maç sonunda UEFA'nın yaşanan olaylarla ilgili soruşturma başlatması bekleniyor. Organizasyon tarihinde ender görülen bu tür kavgaların disiplin komitesine taşınması ve iki kulübe de ceza verilmesi gündemde. UEFA yetkililerinden konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
SOSYAL MEDYADA OLAY GÖRÜNTÜLER
Olay anları sosyal medya kullanıcıları tarafından saniye saniye kaydedildi. Taraftarların birbirini adeta öldüresiye dövdüğü anlar, kısa sürede milyonlarca izlenmeye ulaştı. Görüntüler, UEFA yönetimini ve futbol kamuoyunu derinden sarstı.