Trendyol Süper Lig’de sezonun perdesi kapanırken, futbol kamuoyunun uzun süre konuşacağı tarihi ve radikal bir gelişme yaşandı.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK), ligin 34. ve son haftasında oynanacak iki kritik karşılaşmada kadın hakemlerin orta hakem olarak görev yapacağını duyurdu. Bu hamle, Türk futbol tarihinde kadın hakemlerin en üst seviyede temsili ve fırsat eşitliği açısından devrim niteliğinde bir adım olarak kayıtlara geçti.
Açıklanan resmi hakem listesine göre; haftanın en dikkat çeken mücadelelerinden biri olan Çaykur Rizespor - Beşiktaş karşılaşmasında Asen Albayrak orta hakem olarak düdük çalacak. Ligde kalma ve üst sıraları yakından ilgilendiren bir diğer kritik müsabaka olan Kayserispor - Konyaspor maçında ise yönetim Melek Dakan’a emanet edildi. Her iki hakemin de son haftanın stres düzeyi yüksek maçlarına atanması, MHK'nin kadın hakemlerin yönetim kapasitesine duyduğu güvenin somut bir göstergesi oldu.
Son haftanın diğer hakemleri de netleşti
Şampiyonluk ve kümede kalma mücadelelerinin şekilleneceği Süper Lig’in 34. ve son haftasındaki diğer kritik randevuların hakemleri de dijital sistem üzerinden kamuoyuna ilan edildi.
Açıklanan listeye göre zirve takibini yakından ilgilendiren Fenerbahçe - Eyüpspor müsabakasını Mehmet Türkmen yönetecek. Bir diğer şampiyonluk adayı Galatasaray'ın deplasmanda sahaya çıkacağı Kasımpaşa - Galatasaray derbisinde Adnan Deniz Kayatepe görev alacak. Karadeniz'de oynanacak Trabzonspor - Natura Dünyası Gençlerbirliği karşılaşmasında ise deneyimli hakem Atilla Karaoğlan düdük çalacak. Türk futbolunda paradigma değişimi olarak yorumlanan bu kadın hakem görevlendirmelerinin, yeni sezonda da artarak devam etmesi bekleniyor.