Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Tek telefon her şeyi değiştirdi: Trabzonspor’un Oğuz Aydın planı bozuldu

Tek telefon her şeyi değiştirdi: Trabzonspor’un Oğuz Aydın planı bozuldu

Trabzonspor'un Fenerbahçe'den Oğuz Aydın'ı transfer etme planı, transferin son saatlerinde Fenerbahçe tarafından engellendi. İşte haberin detayları...

Ara transfer döneminin kapanmasına saatler kala Süper Lig’de dengeleri sarsabilecek bir transfer girişimi son anda durduruldu. 

Trabzonspor’un Fenerbahçe forması giyen Oğuz Aydın için yürüttüğü görüşmeler, sarı-lacivertli kulüpten gelen tek bir telefonla sonuçsuz kaldı. Daha önce taraflar arasında uzlaşı sağlandığı ifade edilirken, yaşanan bu gelişme bordo-mavili cephede büyük hayal kırıklığı yarattı.

Oğuz Aydın’dan Trabzonspor’a Yeşil Işık

Sezon boyunca Fenerbahçe’de beklediği süreleri alamayan Oğuz Aydın’ın, transferin son gününde Trabzonspor’a doğrudan mesaj gönderdiği öğrenildi. Gelen bilgilere göre genç futbolcu, teklifin geçerli olması halinde bordo-mavili formayı giymeye hazır olduğunu iletti. Bunun üzerine Trabzonspor yönetimi ve oyuncu cephesi kısa sürede tüm şartlarda anlaşmaya vardı ve resmi sürecin başlatılması için harekete geçildi.

Anlaşma Tamamlanmak Üzereyken Gelen Telefon

Transfer evraklarının hazırlanma aşamasına gelindiği sırada Fenerbahçe cephesinden Trabzonspor yönetimine beklenmedik bir telefon geldi. Sarı-lacivertlilerin, kendi transfer planlarının gerçekleşmemesini gerekçe göstererek Oğuz Aydın’ın ayrılığına izin vermeyeceklerini bildirdiği ileri sürüldü. Bu kararın, daha önce varılan mutabakata rağmen alınması Trabzonspor’da şaşkınlıkla karşılandı.

Trabzonspor’un Kanat Planı Sekteye Uğradı

Teknik heyetin raporu doğrultusunda kanat bölgesine takviye yapmayı hedefleyen Trabzonspor, Oğuz Aydın transferini kilit hamle olarak görüyordu. Transferin iptal edilmesiyle birlikte bordo-mavili yönetim alternatif arayışlara yönelmek zorunda kaldı. Kulüp içinde, sürecin yönetiliş biçimine dair ciddi rahatsızlık oluştuğu kulislerde konuşuluyor.

Fatih Tekke’den Dikkat Çeken Mesaj

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Samsunspor karşılaşmasının ardından yaptığı açıklamayla yaşananlara dolaylı şekilde değindi. Tekke’nin, “Bitti diye düşünüyorduk. Geceye kadar her şeyi zorladık ama olmadı” sözleri, iptal olan transferin Oğuz Aydın olduğu yönündeki iddiaları güçlendirdi.

Transfer döneminin son anlarında yaşanan bu gelişme, iki kulüp arasındaki ilişkilerin yanı sıra Oğuz Aydın’ın sezonun geri kalanındaki rolünü de tartışmaya açtı.