Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor TFF acımadı, kalemi kırdı! Profesyonel ligde infial yaratan karar

TFF acımadı, kalemi kırdı! Profesyonel ligde infial yaratan karar

PFDK'dan Nazillispor'a tarihi ceza: Aynı sezon ikinci kez maça çıkmayan kulüp, talimatlar gereği bir alt lige düşürüldü! 1 puan ve -102 averajlı ekip için profesyonel ligde yolun sonu göründü.

TFF 3. Lig 4. Grup’ta mücadele eden Nazillispor, skandal bir disiplin suçu nedeniyle profesyonel liglere veda etti. Aynı sezon içinde ikinci kez maça çıkmayan kulüp için TFF en ağır cezayı kesti: Bir alt lige düşürüldü!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Türk futbolunda nadir görülen bir karara imza attı. 3. Lig 4. Grup'ta tarihinin en zorlu dönemlerinden birini geçiren Nazillispor, üst üste gelen idari ve sportif hataların faturasını ağır ödedi. 28 Mart'ta oynanması gereken İzmir Çoruhlu FK maçına çıkmayan kulüp, talimatlar gereği ligden ihraç edilerek bir alt lige gönderildi.

Sahada Değil, Masada Gelen Son

Nazillispor’un kaderi, 2 Nisan tarihli PFDK toplantısında mühürlendi. Kulübün, Nesine 3. Lig 4. Grup'un 27. haftasında İzmir Çoruhlu FK ile deplasmanda oynayacağı müsabakaya, belirlenen kıyafetlerle ve ilan edilen saatte gelmemesi bardağı taşıran son damla oldu. Kurul, bu eylemin aynı sezon içerisinde ikinci kez tekrarlanması nedeniyle "Futbol Müsabaka Talimatı"nın ilgili maddelerini devreye soktu.

TFF'den Emsal Karar: Tüm Maçlar İptal

PFDK tarafından yapılan resmi açıklamada, Nazillispor'un 3-0 hükmen mağlup sayılmasının yanı sıra, bir alt lige düşürülmesine karar verildiği belirtildi. Kararın en dikkat çekici noktası ise ligin kalan haftalarını etkileyecek olan madde oldu: Nazillispor ile maçı olan tüm takımlar, karşılaşmaya çıkmadan 3-0 galip sayılacak.

PFDK Açıklamasından: "...müsabaka kıyafeti ile belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya gelmemesi nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içerisinde 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı Futbol Müsabaka Talimatı’nın 24/1-a maddesi uyarınca bir alt lige düşürülmesine karar verilmiştir."

Tarihi Başarısızlık: 1 Puan ve Eksi 102 Averaj

Nazillispor için bu karar, aslında sahada başlayan çöküşün resmiyet kazanması oldu. 27 hafta sonunda ligin dibine demir atan ekip, yalnızca 1 puan toplayabilmişti. Kalelerinde gördükleri gollerle eksi 102 averaja ulaşan siyah-beyazlıların bu istatistiği, ligden düşürülme kararıyla birlikte profesyonel ligler tarihine "en kötü performanslardan biri" olarak geçti.