Samsunspor maçı öncesi takım otobüsü hedef alındı
Süper Lig’in 21. haftasında Samsunspor ile deplasmanda karşılaşacak olan Trabzonspor’un takım otobüsü, Samsun’da taşlı saldırıya uğradı. Bordo-mavili kafile, maçın oynanacağı Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu’na hareket ettiği sırada kimliği henüz belirlenemeyen kişilerin saldırısına maruz kaldı.
Kulüpten yapılan açıklamada “organize saldırı” vurgusu
Trabzonspor Kulübü, olayın ardından resmi kanallarından kapsamlı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, yaşanan saldırının münferit bir olay olmadığına dikkat çekilerek, son dönemde farklı şehirlerde benzer vakaların tekrarlandığı belirtildi. Kulüp, Kocaeli ve Antalya’nın ardından Samsun’da yaşanan bu olayın açık biçimde organize bir saldırı niteliği taşıdığını ifade etti.
“Türk futbolunun güvenliği tehdit altında”
Bordo-mavili kulüp açıklamasında, saldırıların yalnızca Trabzonspor’u değil, Türk futbolunun güvenliğini, adalet duygusunu ve sportmenlik anlayışını hedef aldığına vurgu yaptı. Futbolcuların, teknik heyetin ve kulüp personelinin can güvenliğinin ciddi şekilde tehdit altında olduğu ifade edilerek, bu tür eylemlerin kabul edilemez olduğu belirtildi.
Failler için emsal cezalar talep edildi
Trabzonspor yönetimi, üst üste üçüncü kez yaşandığı belirtilen bu saldırıların normalleştirilmesine kesinlikle izin verilmeyeceğini kamuoyuna duyurdu. Açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişiler hakkında emsal teşkil edecek cezaların verilmesi talep edilirken, hukuki sürecin sonuna kadar takip edileceği vurgulandı.