Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Spor Trabzonspor'da Thomas Reis planını belirledi: İki yıldız sahaya iniyor

Trabzonspor'da Thomas Reis planını belirledi: İki yıldız sahaya iniyor

TFF A takım listesinde yer almadıkları için ligde forma şansı bulamayan Benjamin Bouchouari ve Batista Mendy, Teknik Direktör Thomas Reis'in kararıyla UEFA Avrupa Konferans Ligi kadrosuna dahil ediliyor.

Trabzonspor’da milli ara değerlendirmeleri ve kadro içi alternatiflerin hazırlanma süreci tüm hızıyla devam ediyor. Bordo-mavili ekibin teknik patronu Thomas Reis, Türkiye Futbol Federasyonu'na bildirilen A takım kadrosunda isimleri yer almadığı için Süper Lig kulvarında yararlanamadığı Benjamin Bouchouari ve Batista Mendy için yeni bir kullanım haritası belirledi.

Hazırlık Maçındaki Performanslar Notu Yükseltti

Karadeniz temsilcisinin Drogheda United ile gerçekleştirdiği özel karşılaşmada ilk 11'de görev alan iki oyuncu, sahada kaldıkları süre boyunca teknik heyetin beklentilerini karşılamayı başardı. Mücadelede 90 dakika boyunca görev yapan Faslı orta saha oyuncusu Benjamin Bouchouari ile 69 dakika sahada kalan Fransız ön libero Batista Mendy'nin sergilediği hırslı oyun ve fiziksel durum, Alman teknik adamdan tam not aldı. Müsabaka sonrasında değerlendirmelerde bulunan Reis, iki futbolcunun da genel durumlarından memnun kaldığını açıkça ifade etti.

Avrupa Sahnesinde Rotasyon Planı

Lig kadrosundaki kısıtlamalar nedeniyle bu oyunculardan yerel kulvarda faydalanamayan Thomas Reis, rotayı UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne çevirdi. Deneyimli çalıştırıcı, iki yetenekli ismi de Avrupa arenasında aktif olarak değerlendirmeyi planlıyor. Bu doğrultuda Trabzonspor'un 15 Ekim Perşembe günü deplasmanda Finlandiya temsilcisi KuPS Kuopio ile yapacağı kritik karşılaşmanın kamp kadrosuna Bouchouari ve Mendy’nin dahil edilmesi kesinleşti.

Orta Sahadaki Yük Hafifleyecek

Takımın yoğun maç temposunu göz önünde bulunduran Thomas Reis, özellikle orta sahadaki kilit isimlerden Brezilyalı futbolcu Fabinho'yu zaman zaman dinlendirerek fiziksel yıpranmanın önüne geçmeyi hedefliyor. Bu strateji kapsamında, KuPS Kuopio mücadelesinde Bouchouari veya Mendy ikilisinden en az birinin ilk 11'de sahaya sürülmesi bekleniyor. Yapılacak bu dokunuşla hem kadro derinliğinin muhafaza edilmesi hem de ligde forma giyemeyen oyuncuların maç ritminin diri tutulması hedefleniyor.