Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Tüpraş Stadı’nda nefes kesen düello: Beşiktaş ve Trabzonspor ilk yarıda golleri paylaştı

Tüpraş Stadı’nda nefes kesen düello: Beşiktaş ve Trabzonspor ilk yarıda golleri paylaştı

haftasında dev randevuya sahne olan Tüpraş Stadı’nda taraflar soyunma odasına eşitlikle gitti. İki dakikaya sığan gollerle hareketlenen mücadelede kazanan henüz belli değil.

Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında dev randevuya sahne olan Tüpraş Stadı’nda taraflar soyunma odasına eşitlikle gitti. İki dakikaya sığan gollerle hareketlenen mücadelede kazanan henüz belli değil.

Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında futbolseverlerin merakla beklediği Beşiktaş - Trabzonspor mücadelesi, beklendiği gibi yüksek tempoda başladı. Sergen Yalçın yönetimindeki siyah-beyazlılar ile Fatih Tekke’nin öğrencileri arasındaki kritik karşılaşmanın ilk 45 dakikası, karşılıklı gelen gollerle 1-1 sona erdi.

Penaltı ve anında gelen cevap

Mücadelenin 12. dakikasında Trabzonspor savunmasında yaşanan bir anlık hata, maçın kaderini değiştirdi. Ozan Tufan’ın geri pasında topu kontrol etmek isteyen kaleci Ahmet Doğan, Oh’a yaptığı müdahale sonrası hakem Oğuzhan Çakır’ın penaltı kararıyla karşı karşıya kaldı. 14. dakikada topun başına geçen Orkun Kökçü, soğukkanlı bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Ancak Beşiktaş’ın gol sevinci sadece bir dakika sürdü. 15. dakikada gelişen Trabzonspor atağında Umut Nayir’in şık pasını iyi değerlendiren Zubkov, ceza sahası içinden yaptığı net vuruşla skora dengeyi getirdi: 1-1.

Kadrolarda dikkat çeken tercihler

Tüpraş Stadı’ndaki zorlu sınavda Sergen Yalçın; Ersin Destanoğlu, Murillo, Agbadou, Djalo, Rıdvan Yılmaz, Asllani, Olaitan, Orkun Kökçü, Cerny, Toure ve Oh 11’iyle sahaya çıktı. Fatih Tekke ise Trabzonspor’da kalede zorunlu bir değişikliğe giderek Andre Onana’nın yerine erken dakikalarda Ahmet Doğan Yıldırım’ı oyuna dahil etti. Bordo-mavililer; Ozan Tufan, Nwaiwu, Malkoçoğlu, Lovik, Bouchouari, Oulai, Zubkov, Nwakaeme, Muçi ve Umut Nayir gibi isimlerle galibiyet aradı.

İkinci yarıda her iki teknik adamın da hamleleri merakla beklenirken, sahadaki mücadelenin şiddetinin artması öngörülüyor.