Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor VakıfBank’ın başında 18. yılı: Guidetti ‘Hala Açız’ dedi, sezon hedefini açıkladı

VakıfBank’ın başında 18. yılı: Guidetti ‘Hala Açız’ dedi, sezon hedefini açıkladı

VakıfBank’ta 18. sezonuna giren başantrenör Giovanni Guidetti, yeni transferler ve altyapıdan gelen oyuncularla sezona güçlü bir başlangıç yapmaya hazırlanıyor. “Yeni kitap değil, yeni bölüm” sözleriyle takım içi dönüşümü özetleyen Guidetti, Boskovic transferine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

KAYNAK: AA

Guidetti'den Yeni Sezon Vurgusu: “Kitap Değil, Bölüm Değişti”

VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti, 18. sezonuna girerken takım içi dönüşüm sürecini “yeni kitap değil, yeni bölüm” sözleriyle tanımladı. Tecrübeli çalıştırıcı, gençleşen kadroya ve altyapıdan gelen oyunculara dikkat çekerek, bu sezonki hedefleri ve üzerlerindeki baskıyı farklı bir perspektifle değerlendirdi.

VakıfBank’ta yeni sezon öncesi medya günü düzenlenirken, İtalyan başantrenör Giovanni Guidetti hem Kanada Milli Takımı deneyimini hem de sarı-siyahlı ekipteki son durumu Anadolu Ajansı’na anlattı. Yaz aylarını Kanada’da geçiren Guidetti, Kuzey Amerika voleyboluna dair edindiği izlenimleri “farklı bir öğrenme alanı” olarak yorumladı. Ancak esas dikkat çeken mesaj, VakıfBank’taki dönüşüm sürecine dair kullandığı metafor oldu.

"Yeni bir kitap yazmıyoruz. Aynı kitabın yeni bir bölümünü açıyoruz."

Guidetti bu ifadeyle, takımın köklü kültürünün korunduğunu ancak yeni oyuncular ve teknik ekiple birlikte taze bir sayfa açıldığını vurguladı. Özellikle altyapıdan gelen yedi oyuncunun kadroda yer almasının “Türk voleybolu adına eşi benzeri olmayan bir gelişme” olduğunu söyledi.

Boskovic’le Aynı Cephede: “Bu Bir Ayrıcalık”

Bu sezonun dikkat çeken transferlerinden biri de Eczacıbaşı’ndan VakıfBank’a katılan dünyaca ünlü pasör çaprazı Tijana Boskovic oldu. Guidetti, daha önce Sırbistan Milli Takımı’ndan tanıdığı Boskovic hakkında şu değerlendirmede bulundu:

“Onunla oynamak değil, onu çalıştırmak size ne kadar özel biri olduğunu gösteriyor. Herkes onun ne kadar iyi olduğunu konuşur, ben onun neden bu kadar iyi olduğunu artık çok iyi biliyorum.”

Boskovic'in sadece yetenekleriyle değil, profesyonelliğiyle de takıma büyük katkı sunduğunu belirten Guidetti, bu transferin takımın hedeflerini yeniden yukarıya çektiğini söyledi.

VakıfBank’ta Değişmeyen Tek Şey: Açlık

Guidetti, “Bu sezon çok daha güçlü kadrolar kuran rakiplerle karşı karşıya olacağız. Bu da ligi daha heyecanlı hale getiriyor” diyerek Sultanlar Ligi’nde artan rekabete dikkat çekti. Ancak VakıfBank’ın hedefinin değişmediğini şu sözlerle ifade etti:

“Final oynamadığımız bir turnuva bizim için eksik kalır. Kazanmak kadar, kazanmayı istemek ve bunun için birlikte hareket etmek de önemli.”

18 sezondur VakıfBank’ta görev yapan İtalyan başantrenör, kulüple kurduğu bağın bir teknik direktörün ötesine geçtiğini belirtti. Takım içindeki uzun süreli birlikteliği “bir aile yapısı” olarak tanımlayan Guidetti, hâlâ başarıya olan iştahlarını koruduklarının da altını çizdi.