Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Van der Vaart'tan Leroy Sane'ye olay eleştiri: Onu görünce kızıyorum

Van der Vaart'tan Leroy Sane'ye olay eleştiri: Onu görünce kızıyorum

Hollandalı efsane futbolcu Rafael van der Vaart, Leroy Sane'nin yeteneklerini Mbappe ile kıyaslarken, oyuncunun potansiyelini tam olarak kullanamamasına sert eleştiriler getirdi.

UEFA Uluslar Ligi kapsamında oynanacak Hollanda-Almanya mücadelesi öncesinde Alman basınına değerlendirmelerde bulunan Hollandalı eski yıldız Rafael van der Vaart, Leroy Sane hakkında çok konuşulacak ifadeler kullandı. Bild gazetesine açıklamalarda bulunan efsane isim, "Hangi Alman futbolcunun Hollanda forması giymesini isterdin?" sorusuna tereddütsüz Leroy Sane yanıtını verdi.

Alman hücum oyuncusunun sahip olduğu yetenek seviyesine dikkat çeken Van der Vaart, Sane'de Kylian Mbappe kalitesi bulunduğunu ancak bu potansiyelin sahaya yeterince yansımadığını belirtti.

"Beni Neredeyse Kızdırıyor, Korkak Gibi Oynuyor"

Leroy Sane manşetleri süslüyor

Sane'nin performans dalgalanmalarına tepki gösteren van der Vaart, oyuncunun yeteneklerini tam anlamıyla sergilemediğini vurgulayarak şu değerlendirmelerde bulundu:

"Eğer imkanım olsa ve Hollanda Milli Takımı'nda yardımcı antrenörlük yapsam, onu her gün uyarır ve motive ederdim. Bu çocukta Mbappe seviyesinde bir kalite var fakat bir türlü bunu dışarı çıkaramıyor. Bu durum beni neredeyse öfkelendiriyor. Dışarıdan izlediğinizde sanki korkakça mücadele ediyormuş gibi bir izlenim veriyor, oysa arkasında muazzam bir potansiyel barındırıyor."

Florya'da Leroy Sane İçin Özel Çalışma Programı

Diğer yandan Almanya Milli Takımı'nın son aday kadrosuna dahil edilmeyen 30 yaşındaki tecrübeli kanat oyuncusu, milli maç arasında İstanbul'da kaldı. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, milli takımlarına gitmeyen oyuncularla yakından ilgilenirken Sane için de düğmeye bastı.

Sarı-kırmızılı teknik heyetin, Alman yıldızın fiziksel kondisyonunu en üst seviyeye çıkarmak ve maç eksikliğini kapatmak adına milli arada özel bir yükleme programı uygulayacağı öğrenildi. Galatasaray formasıyla şu ana kadar 50 resmi karşılaşmada görev yapan yetenekli futbolcu, takımı adına 7 gol ve 9 asistlik skor katkısı sağladı.