A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, istifa etmeyi düşünmediğini ve daha büyük bir motivasyonla görevine devam edeceğini belirtti. 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu üçüncü ve son maçında A Milli Takım, bugün Amerika Birleşik Devletleri ile Los Angeles Stadyumu’nda karşılaşacak.
Basın toplantısında konuşan Montella, "Ben oyunculara kayıtsız şartsız destek olmaya devam edeceğim" diyerek takımına olan inancını vurguladı. Montella, "Oyuncularımızı desteklemeye devam ediyoruz. Gelecek için motive olmamız gerektiğini düşünüyorum. Yarın oynayacağımız maç zor olacak, bu yüzden halkımızın desteğine ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.
Montella, geldiği günden bu yana takım içinde önemli değişimlerin yaşandığını dile getirerek, "Milli takıma gelirken futbolcularımız ortamdan dolayı canı sıkılarak geliyordu. Artık futbolcularımız milli takıma gelmek için gün sayıyorlar. Bu durumu korumamız gerekiyor" dedi.
"Futbol gol atma sanatıdır, ancak bizim için önemli olan, oyuncularımızın gösterdiği çaba" diyen Montella, takım olarak her zaman daha iyisini yapma hedefinde olduklarını kaydetti. Ayrıca, yaşanan kişisel saldırılara da değinerek, "Oyuncularımıza karşı yapılan adaletsiz saldırılar onları üzmekte, ancak ben her zaman destek olacağım" dedi.
Montella, ABD'nin stratejik olarak farklı bir takıma sahip olduğunu da sözlerine ekleyerek, "Biz burada ulusal bir tutkuyu desteklemek için savaşıyoruz" şeklinde konuştu. Takımın ruhsal durumunun çok iyi olduğunu ve oyuncuların birbirine kenetlendiğinin altını çizen Montella, bu birlikteliğin onlara büyük güç sağladığını vurguladı.
Son olarak, "Ben vazgeçmeyeceğim, devam edeceğim. Başkanımızın ve futbolcularımızın desteği benim için yeterli" diyerek istifa spekülasyonlarına cevap verdi. Tek hedefinin milli takımı başarıya taşımak olduğunu belirten Montella, geleceğe umutla baktığını ifade etti.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, istifa etmeyi düşünmediğini ve daha büyük bir motivasyonla görevine devam edeceğini söyledi.