Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Yunus Akgün ve Sallai Derbiye Yetişecek mi? Okan Buruk Yanıtladı

Yunus Akgün ve Sallai Derbiye Yetişecek mi? Okan Buruk Yanıtladı

Trendyol Süper Lig’in 24. haftasında Galatasaray, sahasında Alanyaspor’u 3-1 mağlup etti. RAMS Park’ta oynanan karşılaşmada sarı-kırmızılı ekibin gollerini Sacha Boey, Lucas Torreira ve Victor Osimhen kaydetti. Mücadelede Yunus Akgün ve Roland Sallai sakatlıkları nedeniyle forma giyemedi. Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, iki futbolcunun sağlık durumuna ilişkin bilgi verdi.

Okan Buruk, Yunus Akgün’ün sakatlığıyla ilgili değerlendirmesinde oyuncunun bir süredir ağrılarla mücadele ettiğini belirtti. Juventus maçının ardından da bu duruma değindiğini ifade eden Buruk, Yunus’un birçok karşılaşmada ağrılarına rağmen forma giydiğini söyledi.

Teknik direktör, oyuncunun takım için önemli bir isim olduğunu vurgulayarak, Alanyaspor maçı öncesinde ağrılarının devam etmesi nedeniyle riske edilmediğini kaydetti. Buruk, Yunus’un fedakarlık yaptığını ifade etti.

Sallai Antrenmanda Sakatlandı

Roland Sallai’nin durumuna da değinen Buruk, oyuncunun son antrenmanda ayağıyla ilgili bir problem hissettiğini aktardı. Bu nedenle Alanyaspor karşısında kadroda yer almadığını belirtti.

“Derbiye Hazır Olmalarını Bekliyorum”

Beşiktaş derbisiyle ilgili soruya yanıt veren Okan Buruk, hem Yunus Akgün’ün hem de Roland Sallai’nin kritik karşılaşmaya yetişmesini beklediğini söyledi. Buruk, iki futbolcunun da derbi maçında hazır olacağını düşündüğünü ifade etti.

Derbi 7 Mart’ta

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisi 7 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Karşılaşma, iki takım açısından da zirve yarışında önem taşıyor.

Galatasaray’da Alanyaspor galibiyetinin ardından gözler Beşiktaş deplasmanına çevrilirken, sakat oyuncuların son durumunun önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.