Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Zirve Karşıyaka’nın oldu: Altay derbisi öncesi tarihi hesaplaşma geliyor!

Zirve Karşıyaka’nın oldu: Altay derbisi öncesi tarihi hesaplaşma geliyor!

Nazillispor’u devirip liderliğe oturan Karşıyaka, yıllar sonra Altay’la oynanacak İzmir derbisine hazırlanıyor. Tribünler ve camia tarihi maça kilitlendi.

Karşıyaka, liderliği tek başına ele geçirdi. Gözler şimdi yıllar sonra oynanacak Altay derbisinde

Nesine 3. Lig 4. Grup’ta haftalardır zirve mücadelesi veren Karşıyaka, cumartesi günü Nazillispor karşısında aldığı kritik galibiyetin ardından liderliği tek başına devraldı. "Kaf-Kaf", Aydın temsilcisini yıldız forveti Yasin’in golüyle 1-0 mağlup ederken, takipçisi Uşakspor’un puan kaybıyla 19 puanla zirvede yalnız kaldı. Söke 1970 dışında mağlubiyet yüzü görmeyen tek takım konumuna gelen İzmir temsilcisi, istikrarlı yükselişiyle dikkat çekiyor. Karşıyaka, 7 maçta 6 galibiyet ve 1 beraberlikle yoluna namağlup devam ediyor.

Sıradaki Durak: Yıllar Sonra İzmir Derbisi

Karşıyaka, önümüzdeki hafta İzmir’in köklü kulüplerinden Altay’a konuk olarak uzun bir aranın ardından yeniden İzmir derbisine çıkacak. Bu önemli mücadele, sadece üç puan değil, aynı zamanda İzmir futbolunun prestiji açısından da büyük önem taşıyor. Teknik kadro ve futbolcuların motivasyonu yüksek tutulurken, camiada büyük bir kenetlenme yaşanıyor. Altay karşılaşmasının ardından Karşıyaka, bir diğer kritik maçta Uşakspor’u konuk ederek zirvedeki farkı açmayı hedefliyor.

2024'teki Galibiyet Serisi Hedefte

Geçtiğimiz sezonun başında 7 maçlık galibiyet serisiyle dikkat çeken yeşil kırmızılılar, bu sezon da aynı başarıyı tekrarlamaya çok yakın. Karşıyaka, Altay karşısında galip gelmesi durumunda, 2024 Ekim ayında yakaladığı seriyi egale etmiş olacak. 2024’te kurulan iddialı kadro ile üst üste galibiyetlere imza atan takım, o dönem yaşanan üzücü kayıplar ve yönetimsel belirsizlikler nedeniyle zirve yarışında geri düşmüştü. Bu sezon ise, istikrarı önceleyen bir anlayışla, sportif başarıyı sürdürülebilir kılmak hedefleniyor.

Camiadan Destek: Eski Başkanlar Sorumluluk Üstlendi

Karşıyaka’nın farklı branşlarda yürüttüğü mücadelesine camia içinden güçlü destek geliyor. Özellikle Azat Yeşil öncülüğünde, eski yöneticiler ve başkanlar maddi ve manevi destekleriyle dikkat çekiyor. Geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da hem futbol hem basketbol altyapısına sponsorluk desteği veren eski başkanlardan Cenk Karace, Süper Lig’de mücadele eden basketbol takımının yeni transferi Nemanja Godic’in maaş ödemelerini üstlenerek örnek bir katkıda bulundu. İlker Ergüllü ise kadın voleybol takımının isim sponsoru olarak destek verirken, basketbol takımının transferlerinden Cameron Young’un maaş ödemelerinde de kulübün yanında yer aldı. Toplu kombine alımıyla da tribün desteğine katkı sundu.