Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Teknoloji Çocukların dijital geleceği için yeni adım: Vodafone Vakfı'ndan Dijital Dostum projesi

Çocukların dijital geleceği için yeni adım: Vodafone Vakfı'ndan Dijital Dostum projesi

Vodafone Vakfı, Dijital Dostum projesiyle çocukların dijital okur-yazarlık becerilerini artırmayı, riskleri tanımalarını sağlıyor.

Vodafone Vakfı, Toplum Gönüllüleri Vakfı ile işbirliği yaparak çocukların dijital yaşam kalitesini desteklemeyi amaçlayan yeni bir proje başlattı. "Dijital Dostum" adı verilen bu proje, 8-14 yaş arası ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin dijital teknolojileri daha güvenli, bilinçli ve dengeli bir şekilde kullanmalarını sağlamayı hedefliyor. Projenin ilk yılında 7 ilde 5 bin öğrenciye ulaşılması planlanıyor.

Projenin içeriği ve uygulama süreci:

Dijital Dostum projesi, eğitimlerden geçen Toplum Gönüllüsü gençler tarafından yürütülecek etkileşimli atölyelerle desteklenecek. Bu gençler, çocuklarla birlikte aktif öğrenme süreçleri oluşturarak dijital teknolojilerin avantajlarını ve tehlikelerini tanıtacak. Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, araştırmaların günümüzde çocuk ve gençlerin dijital risklerle karşı karşıya kaldığını gösterdiğini belirtti ve dijital okur-yazarlığın güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Eğitim modülleri ve hedefler:

Projenin eğitim modülleri, çocukların dijital dünyadaki riskleri tanımalarını, kişisel bilgilerinin korunmasını ve güvenli dijital davranışlar geliştirmelerini amaçlıyor. İlkokul programı için modüller şu başlıklardan oluşurken; "Dijital Sınırlarım ve Paylaşımlarım", "Dijital Dengem ve Güvenli Seçimlerim" ve "Güvendeyim, Yardım İsteyebilirim" olarak belirlenmiştir. Ortaokul programı ise "Dijital Kimliğim ve Mahremiyetim", "Dijital Haklarım ve Siber Zorbalık" ile "Dijital Dünyada Güvenli ve Bilinçli Seçimler" başlıklarını içermektedir.

Bu proje, 105 Toplum Gönüllüsü tarafından Bitlis, İzmir, Ankara, Hatay, İstanbul, Samsun ve Diyarbakır'da gerçekleştirilecek uygulamalarla hayata geçirilecek. Eğitimler, yüz yüze yapılan etkileşimli atölyeler şeklinde sunulacak ve çocukların bu modülleri kendi yaşamlarıyla ilişkilendirerek öğrenmeleri sağlanacak.

VODAFONE VAKFI, TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI İŞBİRLİĞİYLE, ÇOCUKLARIN DİJİTAL YAŞAM KALİTESİNİ...

VODAFONE VAKFI, TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI İŞBİRLİĞİYLE, ÇOCUKLARIN DİJİTAL YAŞAM KALİTESİNİ DESTEKLEMEK AMACIYLA YENİ BİR PROJE BAŞLATTI. "DİJİTAL DOSTUM" PROJESİYLE 8-14 YAŞ ARASI İLKOKUL VE ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNİN DİJİTAL TEKNOLOJİLERİ DAHA GÜVENLİ, BİLİNÇLİ VE DENGELİ ŞEKİLDE KULLANMALARINI SAĞLAMAK AMACIYLA EĞİTİMLER VERİLECEK. İLK YILDA 7 İLDE 5 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞILACAK.