Oyunların 12’nci gününde iki madalya daha kazanan Norveç, toplamda 15 altın, 8 gümüş ve 10 bronz olmak üzere 33 madalyaya ulaştı. Bu performansla Norveç, madalya sıralamasında liderliğini sürdürdü.
Kış sporlarındaki geleneksel üstünlüğünü Milano-Cortina’da da gösteren Norveç, özellikle kayak ve biatlon branşlarında istikrarlı sonuçlar aldı. Toplam madalya sayısında da rakiplerine fark atan İskandinav ülkesi, oyunların en başarılı takımı konumunda bulunuyor.
Madalya Sıralamasında İlk 10 Ülke Hangileri?
Milano-Cortina 2026’da 12’nci gün sonunda oluşan madalya tablosunda ilk 10 ülke şu şekilde sıralandı:
Norveç – 15 altın, 8 gümüş, 10 bronz (33 toplam)
İtalya – 9 altın, 5 gümüş, 12 bronz (26 toplam)
ABD – 7 altın, 11 gümüş, 6 bronz (24 toplam)
Fransa – 6 altın, 7 gümüş, 4 bronz (17 toplam)
Hollanda – 6 altın, 7 gümüş, 2 bronz (15 toplam)
İsveç – 6 altın, 6 gümüş, 3 bronz (15 toplam)
Almanya – 5 altın, 8 gümüş, 8 bronz (21 toplam)
Avusturya – 5 altın, 8 gümüş, 4 bronz (17 toplam)
Japonya – 5 altın, 6 gümüş, 11 bronz (22 toplam)
İsviçre – 5 altın, 4 gümüş, 3 bronz (12 toplam)
Ev sahibi İtalya, 9 altın madalyayla ikinci sırada yer alarak dikkat çekti. ABD ise gümüş madalya sayısıyla öne çıkmasına rağmen altın sayısında Norveç’in gerisinde kaldı.
Türkiye 2026 Kış Olimpiyatları’nda Neden Madalya Alamadı?
Türkiye, Milano-Cortina 2026’ya sekiz milli sporcu ile katıldı. Ancak milliler organizasyonu madalya kazanamadan tamamladı. Böylece Türkiye’nin kış olimpiyat oyunları tarihindeki madalya hasreti devam etti.
Türkiye’nin kış sporlarında henüz olimpiyat madalyası bulunmuyor. Bu durum, 2026 organizasyonunda da değişmedi. Sporcular farklı branşlarda mücadele etse de final ve kürsü başarısı elde edilemedi.
Denis Örs Kaçıncı Oldu, Çeyrek Finalde Ne Yaptı?
Türkiye’yi kısa kulvar sürat pateninde temsil eden Denis Örs, oyunların dikkat çeken isimlerinden biri oldu. Elemelerde 44.651 saniyelik derecesiyle çeyrek finale yükselen Örs, önemli bir başarıya imza attı.
Çeyrek finalde ikinci seride piste çıkan milli sporcu, 41.532 saniyelik derecesiyle yarışı beşinci sırada tamamladı ve elendi. Örs’ün performansı madalya getirmese de Türkiye adına gelecek organizasyonlar için umut verdi.
Türkiye’nin Kış Olimpiyatları Tarihinde Madalya Var mı?
Türkiye, bugüne kadar düzenlenen kış olimpiyat oyunlarında henüz madalya kazanamadı. Milano-Cortina 2026’da da bu tablo değişmedi. Kış sporlarında altyapı ve sporcu gelişimi konusunda atılacak adımlar, ilerleyen yıllarda Türkiye’nin madalya hedefi açısından belirleyici olacak.
Milano-Cortina 2026’da 12’nci gün sonunda Norveç zirvedeki yerini sağlamlaştırırken, Türkiye ise organizasyonu madalyasız tamamladı. Oyunların kalan bölümleri ve kapanış töreni ise spor dünyasında heyecanla takip edilmeye devam ediyor.