İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gazzeliler Türkiye'nin yaptırdığı konutlarına kavuştu

Gazzeliler Türkiye'nin yaptırdığı konutlarına kavuştu

TİKA'nın yaptırdığı 320 konut, İsrail'in 2014'teki saldırılarında evlerini kaybeden Filistinlilere teslim edildi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) Gazze'de yaptırdığı 320 konut, İsrail'in 2014'teki saldırılarında evlerini kaybeden Filistinlilere teslim edildi.

Konutların anahtarları, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın talimatıyla 2014'teki saldırılarda evsiz kalan ve yoksul Filistinli ailelere verildi.

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid el-Hasayine konut teslim töreninde yaptığı konuşmada bölgede yeni konutların inşa edilmesini ümit ettiklerini dile getirdi.

Hasayine, Türkiye'nin Filistin halkına desteğinden övgüyle söz ederek "TİKA başta olmak üzere Türkiye'nin Filistin halkına sağladığı destekten çok memnunuz." ifadesini kullandı.

Filistinliler için inşa ettirilen ve imzalanan anlaşmayla Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanlığına teslim edilen 320 konut, Gazze'nin güneyinde halk arasında Hucr ed-Dik olarak bilinen Vadi Gazze köyünde bulunuyor.

TİKA, İsrail'in Gazze'ye 2014'te düzenlediği saldırıların yol açtığı büyük yıkım nedeniyle barınma ihtiyacını gidermek için 20 dönümlük bir arazi üzerine, 20 bloktan oluşan ve her blokta 16 daire bulunan bir proje hazırlamıştı.

Her biri 100 metrekare olarak planlanan 320 dairede, yaklaşık 2 bin 250 kişi yaşayacak.

İsrail'in ağır bombardıman yaptığı 2014 yılında Gazze'de 20 bin ev tamamen yıkılmış ve yaklaşık 100 bin insan evsiz kalmıştı.