İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Videolar Gündem Atatürk, Büyük Zafer’in ardından TBMM’de… Nadir görüntüler paylaşıldı!

Atatürk, Büyük Zafer’in ardından TBMM’de… Nadir görüntüler paylaşıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda 1922 yılına ait görüntülerle Atatürk’ün TBMM ziyaretini paylaştı.

Türkiye’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu yaşanıyor. Büyük Taarruz’un 101. yılı için törenler düzenlenirken Kültür ve Turizm Bakanlığı da o yıllara ait az bulunan görüntüleri paylaştı.

Görüntüleri, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy kişisel Twitter sayfasından paylaşarak Türkiye’ye duyurdu.

101 yıl öncesine ait videonun 1922 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün TBMM ziyareti esnasında çekildiği belirtildi.

İşte Mehmet Nuri Ersoy’un paylaşımı ve Atatürk’ün nadir bulunan anlarını içeren o video:

“Yıl 1922...

#BüyükZafer’in hemen ardından TBMM'de yaşanan zafer coşkusu...

Aziz milletimizin büyük zaferi sonrasında Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisine ziyaretinden günümüze yansıyan nadir görüntüleri paylaşıyoruz. Şanlı tarihimizden belge niteliğindeki bu görüntüleri Sinema Genel Müdürlüğümüz dijital ortama aktardı.”