İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Videolar İstanbul Haberleri Avcılar'da dönüş yapamayan İETT'ye vatandaşlar yardıma koştu

Avcılar'da dönüş yapamayan İETT'ye vatandaşlar yardıma koştu

Avcılar'da bazı caddeler trafiğe kapatılması sebebiyle İETT otobüsleri farklı güzergahlar kullanmaya başladı. Bir otomobile İETT otobüsünün çarpmaması için ise mahalledeki vatandaşlar yardıma koştu.

KAYNAK: DHA

Avcılar'da kentsel dönüşüm kapsamındaki inşaatlar nedeniyle bazı caddeler kapatılınca farklı sokaklardan geçmek zorunda kalan İETT otobüsleri, hatalı parkların etkisi ile dönüş yapamayınca çevredekiler yardıma koştu. Zaman zaman araçları kenara sürükleyen, sürücüleri yönlendiren mahalle sakinleri soruna çözüm bulunmasını istedi.

Merkez Mahallesi Fatih Sokak, kentsel dönüşüm çalışması nedeniyle sık sık trafiğe kapatıldığı için İETT otobüs şoförleri ve araç sahipleri Talimhane Sokak'ı kullanmak zorunda kalıyor. Bu sokağın bağlandığı Reşitpaşa Caddesi'ne dönmek isteyen otobüs şoförleri, kavşakta park edilen araçlar nedeniyle ilerleyemiyor. Zaman zaman küçük çaplı kazaların görüldüğü kavşakta dönüşü engelleyen otomobiller, çevredekilerin yardımı ile sürüklenerek yol açılmaya çalışılıyor. Bu sırada trafik Reşitpaşa ve Talimhane Sokak'ta uzun süre kilitleniyor.

Hatalı park edilen aracın çekilmesine yardım edenlerden Mehmet Kılıç, gün içerisinde kilitlenen trafiği açmak ve otobüslerin dönebilmesi için müdahale etmek zorunda kaldıklarını belirterek "Geçen gün iki tahta koydum. Adamın biri bankaya gideceğini söyleyerek tahtaların üzerine park etti. Bırakıyor gidiyorlar" diye konuştu.

Körüklü otobüslerin hatalı parklar nedeniyle dönüş yapamadığını anlatan avukat Gülsün Ünal, "Kavga çıkıyor ve trafik kilitleniyor. İnsanlar işine gücüne geç kalıyor. Bizim iş yerimiz burada, trafik kilitlenince sürekli korna ve gürültü sesleri oluyor. Yetkililerden buraya bir çözüm bulmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Avcılar'da dönüş yapamayan İETT'ye vatandaşlar yardıma koştu

Avcılar'da dönüş yapamayan İETT'ye vatandaşlar yardıma koştu

Avcılar'da dönüş yapamayan İETT'ye vatandaşlar yardıma koştu

Avcılar'da dönüş yapamayan İETT'ye vatandaşlar yardıma koştu

Avcılar'da dönüş yapamayan İETT'ye vatandaşlar yardıma koştu

Avcılar'da dönüş yapamayan İETT'ye vatandaşlar yardıma koştu