Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Videolar Spor Knockdown’la başladı, dünya zirvesinde bitti: Kadir Yıldırım ringde tarih yazdı!

Knockdown’la başladı, dünya zirvesinde bitti: Kadir Yıldırım ringde tarih yazdı!

Milli kick boksçu Kadir Yıldırım, Abu Dhabi’deki WAKO Büyükler Dünya Şampiyonası’nda +91 low kickte çeyrek finaldeki geri dönüşün ardından finali KO ile kazanıp da üst üste 2. altına uzandı.

KAYNAK: AA

Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dhabi’de düzenlenen WAKO Büyükler Kick Boks Dünya Şampiyonası’nda +91 kilo low kick kategorisinde altın madalya kazanan milli sporcu Kadir Yıldırım, üst üste elde ettiği ikinci dünya şampiyonluğuyla tarihe geçti. Yıldırım, bu başarıyla kendi kategorisinde art arda dünya şampiyonu olan ilk Türk sporcu olmanın gururunu yaşadığını söyledi.

Son dünya şampiyonu unvanıyla turnuvaya seri başı olarak başlayan 38 yaşındaki milli sporcu, ön eleme maçını bay geçtikten sonra çeyrek finalde Litvanyalı rakibiyle karşılaştı. Zorlu geçen mücadelede ilk rauntta knockdown yaşamasına rağmen pes etmeyen Yıldırım, büyük bir geri dönüşe imza atarak yarı finale yükseldi.

“Biz bu maçı kazanırsak şampiyonuz dedim”

Çeyrek final öncesi bu maçın kilit mücadele olduğunu düşündüğünü belirten Yıldırım, "Biz bu maçı kazanırsak şampiyonuz Allah’ın izniyle" sözlerini kullandığını aktardı. Yarı finalde Polonyalı rakibiyle karşılaşan milli sporcu, agresif ve baskılı bir performans sergileyerek maçı ilk rauntta nakavtla kazanıp finale yükseldi.

Finalde Hırvatistanlı rakibiyle karşılaşan Yıldırım, 2023 yılında Portekiz’de yapılan dünya şampiyonasında da aynı rakibini mağlup ettiğini hatırlattı. Final maçına yüksek bir özgüvenle çıktığını ifade eden tecrübeli sporcu, ilk rauntta rakibini knockdown ettiğini, ikinci rauntta ise yüksek bir tekmeyle maçı knockoutla kazandığını söyledi. Bu zaferle birlikte üst üste ikinci kez dünya şampiyonu olan Yıldırım, duygularını şu sözlerle dile getirdi:

"Bu gururu bana yaşatan Allah’a şükürler olsun."

“Kızımın maçtan önce söylediği ‘Kazanacaksın baba’ cümlesi kulağımdaydı”

Litvanyalı rakibiyle yaptığı çeyrek final maçında yaşadığı geri dönüşün ardındaki duyguları paylaşan Yıldırım, maç sırasında pes etmeyi hiç düşünmediğini vurguladı. O anlarda kızının sözlerinin kendisine güç verdiğini belirten milli sporcu, 

"Kızımın maçtan önce bana, tedirgin de olsa ‘Kazanacaksın baba’ cümlesi kulağımdaydı"

 dedi.

“Belki de o iki rekat namaz şampiyonluğu getirdi”

Maç öncesinde yaşadığı manevi bir anıyı da paylaşan Yıldırım, çeyrek finalden önce ikindi namazını kılmaya karar verdiğini anlattı. Bu durumun kendisine büyük bir güç verdiğini ifade eden milli sporcu, "Belki de o üçüncü raunttaki enerjinin kaynağı, orada kıldığım o iki rekat namazdı" diye konuştu.

“Tek bir yumrukla, tek bir tekmeyle her şey değişebilir”

Tecrübesinin bu başarıda önemli bir rol oynadığını vurgulayan Kadir Yıldırım, maç içinde skor ne olursa olsun mücadeleden kopmadığını belirterek, 

"Maçta fark 26-0 bile olsa, tek bir yumrukla, tek bir tekmeyle her şey değişebilir" sözleriyle açıklamalarını tamamladı.

Milli sporcu, bu şampiyonlukla birlikte hem Türkiye’de hem de dünya kick boks tarihinde önemli bir başarıya imza atmanın haklı gururunu yaşadığını ifade etti.