İstanbul
Açık
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Videolar Yerel Haberler 63 yıllık evlilikten gençlere tavsiye: Kavga edin ama asla küsmeyin!

63 yıllık evlilikten gençlere tavsiye: Kavga edin ama asla küsmeyin!

Aydın’da düzenlenen “Nesilden Nesile Mutlu Evliliğin Sırları” programında, 63 yıldır evli Ahmet ve Anakız Çuhacı çifti gençlere nasihat verdi. Ahmet Çuhacı, “Kavga edin ama küsmeyin, küserseniz hayat biter” sözleriyle dikkat çekti. Programda uzun evliliklerin temelinin sabır, sevgi ve saygı olduğuna vurgu yapıldı.

KAYNAK: İHA

Aydın’da genç çiftlerle buluşan 63 yıllık evli Ahmet Çuhacı, evliliğin özünü anlattı

Aydın’ın Efeler ilçesinde düzenlenen "Nesilden Nesile Mutlu Evliliğin Sırları" programında genç çiftlere nasihatlerde bulunan 63 yıllık evli Ahmet Çuhacı (85); "Kavga edin ama küsmeyin, küserseniz hayat biter" dedi. 
Aydın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen "Nesilden nesile mutlu evliliğin sırları" programında devletin yeni evlenecek çiftlere sunduğu kredi desteğinden faydalanan yeni evlenecek çiftler, evlilikte 50 yılını dolduran büyükler ile bir araya geldi. Düzenlenen program kapsamında 63 yıllık evlilikleriyle örnek olan Ahmet-Anakız Çuhacı çifti ile 58 yıllık evli Erdal-Gül Şahin çifti, gençlere ‘sevgi, sabır ve saygının’ evliliğin temeli olduğunu anlattı. Mutlu evliliğin sırlarını anlatan büyüklerin nasihatlarını dinleyen gençler ise tavsiyeleri kendi hayatlarında uygulayacaklarını söyledi. Samimi bir atmosferde geçen söyleşide yarım asrı dolduran çiftlerin anlattığı hatıraları zaman zaman gençleri gülümsetirken, ‘Aile Yılı’ kapsamında ailenin toplumun en önemli yapı taşı olduğu vurgulandı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Kömürcüoğlu; "Aile, milletimizin en köklü ve en sağlam değeridir. Hepimiz biliyoruz ki, güçlü bir toplum güçlü ailelerden doğar. Burada iki güzelliği aynı anda yaşıyoruz. Bir tarafta evlilik yolculuğuna yeni adım atan, devletimizin sağladığı desteklerle yuva kuran genç çiftlerimiz, diğer tarafta yarım asrı aşkın bir süre boyunca aynı yastığa baş koyarak sabırla, fedakarlıkla, muhabbetle örülmüş bir ömür süren kıymetli büyüklerimiz. Uzun süren evlilikler, yalnızca iki insanın hayat yolculuğunu paylaşması değil, aynı zamanda nesillerin yetişmesi, değerlerin aktarılması ve toplumun köklerinin sağlamlaşması demektir. Biz biliyoruz ki güçlü aile güçlü toplum, güçlü toplum ise güçlü devletin temelini oluşturur" dedi.

"Kavga edin ama küsmeyin"

Programın en dikkat çeken anı ise 63 yıldır evli olan Ahmet (85) ve Anakız (81) Çuhacı çifti ile 58 yıllık birliktelikleriyle Erdal (84) ve Gül (75) Şahin çiftinin gençlere nasihatleri oldu. 63 yıllık evlilik hayatlarında zor günlerin de olduğunu ifade eden 85 yaşındaki Ahmet Çuhacı, gençlere tavsiyelerde bulundu. Evlilikte kavganın da kahve gibi gerekli olduğunu ancak küsülmemesi gerektiğini vurgulayan Ahmet Amca; "Evlilik içerisinde zorluklarla da karşılaştık ama o zorlukları ailem ile birlikte aştık. İyi günlerimiz de kötü günlerimiz de oldu. Benim tavsiyem gençlere şu. Erkeklere söylüyorum, bir defa askerliği yapmadan evlenmeyin. Biz çocuktuk evlendiğimizde. Kavga da ettik gürültü de ettik ama sonunda mutluluğa erdik. Sabrettik yani. Kavga ettik ama küsmedik. Küsmeyeceksiniz. Eşlerin kavga etmesi bir kahve gibi gerekli insana. Onun için küsmek yok. Muhakkak her gün bir olmaz. O kötü günleri unutacaksın, iyi günleri tutacaksın. Küsmeyeceksiniz, küsersen o zaman hayat biter" şeklinde konuştu.

"Evlilikte saygı en önemlisi"

Yeni evlenecek çiftlerin soruları ile devam eden programın sonunda gerçekleştirilen pasta kesim törenine etkinliğe katılan genç çiftler adına nikah tarihi en yakın olan Kardelen Bayram (26) ile Muhammet Burak Yüksel (25) çifti davet edildi. Sahnede büyükleri ile pasta kesen genç çift, programın kendilerine çok şey kattığını ifade etti. Büyüklerinin nasihatlarını hayatlarında uygulamaya çalışacaklarını ifade eden Kardelen Bayram; "Böyle bir programda bulunduğumuz için mutluyuz. En yakın nikah tarihi bizim olduğu için bizi pasta kesimine davet ettiler. Çok sevindik. Büyüklerimizden de güzel nasihatlar dinledik. Çok uzun zamandır evliler. Onların tavsiyelerini uygulamak istiyoruz, tabiki de. Teşekkür ediyoruz herkese. Evlilikte saygı en önemlisi tabi. Aşk sevgi bir yana ama saygı olduktan sonra bir şekilde devam edebileceğini düşünüyorum. Burada öğrendiğimiz bilgileri, büyüklerimizden dinlediğimiz nasihatları da hayatımızda uygulamaya çalışacağız" dedi.
Mutlu bir evliliğin sırrının saygıdan geçtiğinin farkında olduklarını belirten Muhammet Burak Yüksel ise "Programda söylendiği gibi karşılıklı saygı ve sevgi. Ben mutlu bir evliliğin sırrı bu" şeklinde konuştu.
Aydın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa çiftlerin yanı sıra Vali Yardımcısı Fikret Zaman, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Kömürcüoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Serhat Yığmatepe de katıldı.