İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Videolar Yerel Haberler Bir ömür çalıştı, bir cümleyle gençliğe seslendi: 'Gençlik bir daha gelmez'

Bir ömür çalıştı, bir cümleyle gençliğe seslendi: 'Gençlik bir daha gelmez'

Samsun’da 70 yıldır şemsiye tamir eden 96 yaşındaki Dursun Yıldız, gençlere “Gençlik bir daha gelmez” diyerek sigaradan uzak durmaları için çağrıda bulundu.

KAYNAK: İHA

96 yaşındaki şemsiye tamircisi Dursun Yıldız, yılların birikimiyle gençlere sigara ve hayat üzerine anlamlı mesajlar verdi

Samsun’un tarihi Bedesten Çarşısı’nda 70 yılı aşkın süredir esnaflık yapan ve şehrin yaşayan tek şemsiye tamircisi olan 96 yaşındaki adam, bir asra dayanan tecrübesiyle gençlere seslendi. Gençleri en büyük tehlike olarak gördüğü sigara konusunda uyaran asırlık çınar, "Sigarayı dumana vereceğinize, bir fakire verin. Daha hayırlı olur" dedi. Yaşlı adam, gençlere devlete sahip çıkmaları gerektiğini de öğütledi. 
Kendi kendine öğrendiği şemsiye tamirciliğini ilerlemiş yaşına rağmen ilk günkü hevesle sürdüren 96 yaşındaki Dursun Yıldız, hayat tecrübelerini ve gençlere vasiyetini anlattı. Terzilikle başladığı meslek hayatına daha sonra şemsiye tamirciliğiyle devam ettiğini belirten yaşlı adam, "Yaş ilerledikçe zorlanıyorum ama yapıyorum. Gidip evde otursam bu işi kimse yapmaz. En zor şey kula muhtaç olmaktır" diye konuştu. 


"Sigara gençlere en yakışmayacak iş" 

Ömrünü çalışarak ve üreterek geçiren Dursun Yıldız’ın gençlere en önemli vasiyeti ise sigara alışkanlığı üzerine oldu. Çarşıda sigara içen gençleri gördüğünde üzüldüğünü ifade eden Yıldız, şunları kaydetti: 
"Gençlere vasiyetim; görüyorum sigara içiyorlar. Bu sigara içmek var ya, gençlere en yakışmayacak bir iştir. Onları gördüğümde söylüyorum, ’Yapmayın, bu sigaraya alışmayın’ diye. Sigara çok zararlıdır. Sağlığa zararı var, cebe zararı var. O parayı bir dilenciye ver, bir fakire ver. Dumana vereceğine bir insana vermek daha hayırlı olur. Gençlerimiz aklını başına alsın. Gençlik bir defa olur, bir adam iki defa genç olmaz. Bunun da kıymetini bilmek gerekiyor." 

"Devlet çok kıymetlidir kıymetini bilmek gerekiyor" 

Hayatı boyunca kimseye muhtaç olmamak için çalıştığını vurgulayan Yıldız, devletin önemine de dikkat çekti. Devletin yaşlılar ve kimsesizler için büyük bir güvence olduğunu belirten Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: 
"En zor şey kula muhtaç olmak. Devletimizden Allah razı olsun. Kurslar açtılar, yurtlar açtılar. Yaşlılarımız rahat etti. Anne babasına bakmayana devlet bakıyor. Allah’ım devletimize yardım etsin. Devlet çok kıymetlidir. Bunun kıymetini bilmek gerekir. Çok şükür devletimize, Allah kolaylık versin. Gençlerimiz devletimize şükretsin."