İstanbul
Parçalı az bulutlu
0°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Videolar Yerel Haberler Bitlis’te hayat dondu... Kar her şeyi susturdu, 335 köy ulaşıma kapandı!

Bitlis’te hayat dondu... Kar her şeyi susturdu, 335 köy ulaşıma kapandı!

Bitlis’te etkili olan kar yağışı nedeniyle 335 köy yolu ulaşıma kapandı, kentte hayat durma noktasına geldi. Ekipler yolları açmak için seferber oldu.

KAYNAK: İHA

Bitlis’te Kar Yaşamı Felç Etti: 335 Köy Yolu Kapalı

Bitlis’te etkili olan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Araçlar kara gömülürken, 335 köye de ulaşım sağlanamıyor. Dün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı kent merkezinde araçların kara gömülmesine yolların da kapanmasına neden oldu. Kent merkezinde kar kalınlığı 1 metreye yaklaşırken, yüksek kesimlerde 1,5 metreyi aştı. 

90 Personel ve 72 İş Makinesiyle Yoğun Mesai Başladı

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, 335 köy yolunun yeniden ulaşıma kapandığını, kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için il özel idaresine ait araçların çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtildi. Kapanan 335 köy yolunun İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şubesine bağlı 10 ayrı şantiyede bulunan 90 personel ve 72 iş makinesi ile öncelik sırasına göre açılacağı ifade edildi. 

Belediye ve Meteoroloji Alarmda: Fırtına ve Yoğun Kar Uyarısı

Meteoroloji yetkilileri ise kent merkezinde yerdeki kar kalınlığının 1 metreye yaklaştığını, kar yağışının bugünde akşam saatlerine kadar etkili olacağını bildirdi. Yağışlı hava ile birlikte soğuk havanın da etkili olacağını, zaman zaman rüzgarla birlikte fırtına da oluşabileceği uyarısında bulundu. Kar yağışının etkili olduğu Bitlis’te belediye ekipleri de mahalle yollarını açık tutmak için gece boyunca çalışma yürüttü. 50 iş makinesi ve 70 personelle mahalle yollarında çalışma yürüten ekipler, özellikle ana artelleri açık tutmak için çaba sarf etti.