İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Videolar Yerel Haberler Camiden yaka paça dışarı çıkarılan 'Örümcek Adam' kostümlü genç konuştu: 'Beni tartakladılar, yürüyemiyorum'

Camiden yaka paça dışarı çıkarılan 'Örümcek Adam' kostümlü genç konuştu: 'Beni tartakladılar, yürüyemiyorum'

Hatay'da bayram namazı için camiye örümcek adam kostümüyle giden kişi konuştu.

MUHABİR: Berrin Ozan Yeşiltepe

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, "Örümcek Adam" kostümüyle 81 ili gezmek için yola çıkan Ayaz Koç'un bayram namazı kılarken yaka paça dışarı çıkarıldığı anlar sosyal medyada gündem oldu.

Örümcek Adam kostümüyle 81 kenti gezip, çocukları sevindirmek için İzmir'den yola çıkan, 32'nci şehir olarak geçen hafta İskenderun'a gelen Ayaz Koç, dün Kaptan Paşa Camisi'nde bayram namazı kılmış ancak cemaatin ihbarı üzerine polisler müdahalede bulunmuştu.

Yaka paça dışarı çıkarılan Ayaz Koç, şüpheli bir durum olmadığı anlaşılınca serbest bırakıldı. Yaşananların ardından Ayaz Koç, o anları anlattı. Polislerin müdahalede bulunduğu esnada tartaklandığını ifade eden Koç, yürüyemediğini ağlayarak anlattı.

Ayaz Koç, olayla ilgili paylaştığı videoda şu ifadeleri kullandı:

"İnsanlar beni deprem bölgelerinde tanıdı. Gönüllü olarak çocuklarla ilgilendim. 50 gün boyunca 5 bölgede kaldım. Ramazan Bayramı bayram namazına gidiyorum. Namazın ikinci rekatında hoca vaaz verirken birden polisler geldi. Beni yere yatırdılar, ters kelepçe yaptılar. Ayağıma bastılar, tartakladılar. Şu an yürüyemiyorum. Ben gerçekten hayallerini yapan gencim. Böyle bir olay yaşamak istemedim. İnsanlara belki moral veririm, mutlu ederim dedim ama… İskenderun’da saat 07.15 sıralarında bu olayı yaşadım. Şu an ayağım çok ağrıyor. Hayallerimden vazgeçmeyeceğim. Bunu tüm Türkiye duysun ve öğrensin.”