Üç İl, Dokuz Operasyon, Tonlarca Zehir
Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, 1-9 Temmuz tarihleri arasında Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Edirne, Iğdır ve İstanbul’da eş zamanlı ve planlı olarak düzenlenen 9 uyuşturucu operasyonu başarıyla tamamlandı.
Açıklamada, operasyonların uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü gösterdiği vurgulandı.
kilo kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi
665 kilogram esrar, 344 kilogram metamfetamin, 80 kilogram khat (Afrika kökenli, uyarıcı etkiye sahip bitki), 63 kilogram kokain bu rakamlarla birlikte, 2025 yılının en büyük çaplı uyuşturucu operasyonlarından biri gerçekleştirilmiş oldu.

bakanlıktan “Uyuşturucuya Sıfır Tolerans” Mesajı
Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Uyuşturucu ticaretiyle mücadelede ‘sıfır tolerans’ ilkesiyle hareket eden Bakanlık ekipleri, toplum sağlığını ve genç nesilleri tehdit eden bu suç unsurlarına karşı mücadelesini kesintisiz sürdürüyor. Bu operasyonlar, kararlılığın ve istihbarat destekli saha çalışmalarının ürünüdür.”
Soruşturmalar Devam Ediyor
Uyuşturucu madde kaçakçılığına yönelik başlatılan soruşturmaların; Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde titizlikle yürütüldüğü bildirildi. Ele geçirilen uyuşturuculara el konulurken, çok sayıda şüphelinin sorgusu devam ediyor.
Uluslararası Bağlantılar Araştırılıyor
Gümrük ekiplerinin elde ettiği bulgular ışığında, özellikle metamfetamin ve kokainin uluslararası bağlantılı uyuşturucu şebekelerinden Türkiye’ye sokulmaya çalışıldığı değerlendirmesi yapıldı. Uyuşturucuların kara ve deniz yoluyla ülkeye giriş yapmaya çalıştığı belirtilirken, bazı gönderilerin kuryeler üzerinden transit geçişe yönelik olduğu da tespit edildi.