Yeni Birlik Gazetesi Videolar Yerel Haberler İstanbul-İzmir Otoyolu Mevkisinde Zincirleme Kaza Yaşandı: 1 Ölü 7 Yaralı

İstanbul-İzmir Otoyolu Mevkisinde Zincirleme Kaza Yaşandı: 1 Ölü 7 Yaralı

Bursa’da 4 aracın karıştığı zincirleme kazada 1 kişi yaşamını yitirdi, 7 kişi yaralandı. İstanbul-İzmir otoyolu trafiğe kapandı.

İstanbul-İzmir otoyolunda feci kaza: Trafik 1 saat durdu

Bursa’nın Orhangazi ilçesi İstanbul-İzmir otoyolu mevkisinde, 4 otomobilin karıştığı zincirleme trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Kazada 78 DA 315, 34 DK 3062, 34 HUY 924 ve 34 HEL 335 plakalı otomobillerin birbirine çarpması sonucu yol bir süre tamamen trafiğe kapandı.

Yaralılar hastaneye kaldırıldı, 1 kişi kurtarılamadı

Kazada araçlarda bulunan toplam 8 kişi yaralandı. Olayın ardından bölgeye 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılardan S.B, A.Ç, eşi E.Ç ve E.H.K. ile kimlikleri henüz belirlenemeyen 4 kişi, Orhangazi ve Gemlik Devlet Hastanelerine kaldırıldı.

Ağır yaralı olarak hastaneye sevk edilen E.H.K., yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Diğer 7 yaralının ise sağlık durumlarının stabil olduğu bildirildi.

Otoyol 1 saat kapalı kaldı

Kaza, İstanbul yönündeki trafik akışını durma noktasına getirdi. İstanbul-İzmir otoyolunun Orhangazi mevkisinde trafik, kazaya karışan araçların kaldırılması işlemleri nedeniyle yaklaşık 1 saat boyunca tamamen durdu.

Jandarma ekiplerinin kazayla ilgili başlattığı soruşturma sürerken, araçların kaldırılmasının ardından trafik akışı normale döndü.

Zincirleme kazalar yeniden gündemde

Bursa’da yaşanan bu tür zincirleme trafik kazaları, özellikle yoğun araç trafiğinin ve sürücü dikkatsizliğinin birleştiği noktalarda tehlikeli boyutlara ulaşabiliyor. Uzmanlar, sürücüleri hız limitlerine uymaları ve güvenli takip mesafesini korumaları konusunda uyarıyor.