Yeni Birlik Videolar Yerel Haberler İstanbul'un batısında korkutan anlar: Rögar kapakları fırladı, araçlar mahsur kaldı!

İstanbul'un batısında korkutan anlar: Rögar kapakları fırladı, araçlar mahsur kaldı!

İstanbul'un batı aksında aniden etkisini artıran kuvvetli yağış nedeniyle Bahçelievler ve Küçükçekmece'de yollar su altında kaldı.

İstanbul genelinde akşam saatlerinde aniden bastıran şiddetli yağış, özellikle batı ilçelerinde günlük yaşamı ve ulaşımı doğrudan felç etti. Bahçelievler ve Küçükçekmece sınırlarında kısa sürede metrekareye düşen yoğun yağış miktarı, drenaj kanallarının kapasitesini aşarak ana arterlerde ve ara sokaklarda derin su birikintilerine yol açtı. Yenibosna başta olmak üzere kritik güzergahlarda araç trafiği tamamen durma noktasına gelirken, açık pazar alanlarında faaliyet gösteren esnafın tezgah ve çadırları su baskınından etkilendi.

Küçükçekmece ve Bahçelievler'de sağanak etkili oldu

Kentin ana ulaşım arterleri ile semt içi bağlantı yollarını hızla etkisi altına alan su birikintileri, kaldırımları aşarak dükkan girişlerine kadar dayandı. Rögarların geri tepmesi sonucu asfalt yüzeyinde oluşan akıntı, hem binek araçların hem de toplu taşıma vasıtalarının ilerlemesini engelledi; çok sayıda araç motor arızası riski nedeniyle emniyet şeritlerinde veya yol kenarlarında kontak kapatmak zorunda kaldı.

Aniden kararan gökyüzünün ardından dakikalar içinde boşalan sağanak, özellikle zemin seviyesinin altında kalan çukur bölgelerde tahliye krizine dönüştü. Rögar kapaklarının taşmasıyla yükselen suyun kaldırım seviyesini geçmesi, yayaların güvenli bir sığınağa ulaşmasını imkansız hale getirirken; semt pazarlarındaki esnafın su basan çadırları koruma ve mallarını kurtarma telaşı, kentteki ani hava olaylarının sahada ne denli hızlı ve kırılgan bir panik yarattığını bir kez daha açıkça hissettirdi.

Belediye ve itfaiye ekipleri, suyun yoğunlaştığı alt geçitler ile kavşak noktalarında vidanjörler ve tahliye pompalarıyla tahliye çalışmalarına devam ederken, yetkililer yağışın devam etme riskine karşı sürücülerin kontrollü seyretmesi ve zemin kat sakinlerinin tedbirli olması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.